17 травня 2018 15:23
6

Николай НЕСЕНЮК: "Павелко не справился, Шевченко - не тренер, он должен был подать в отставку"

Директор департаменту із роботи зі ЗМІ "Динамо" - про президента ФФУ та головного тренера збірної України


– Ваша головна претензія до діяльності Андрія Павелка на посаді президента ФФУ?

– Я думаю, що Павелко не впорався. Він виявився неготовим до відповідальності – це його біда. Людина просто переступила через кілька сходинок і стала на посаду, де, можливо, розгубилася. Я далекий від думки, що це якась шкідлива людина. Просто пригадайте, як Павелко став президентом – абсолютно несподівано. Його неготовність призвела до того, що він робить деякі речі, за які мені просто соромно. Хочу, щоб Павелко ніколи не забував: він – законнообрана перша особа нашого футболу, яка представляє його у всьому світі. Йому б вміння Лобановського мовчати, вміння не говорити тих речей, за які колись буде соромно… Але у Павелка цього немає. На сьогодні він не та особистість, якої б хотілося.


– Кажете, Павелко перестрибнув через кілька сходинок… Схожа ситуація і в Андрія Шевченка у збірній України – чи не так?

– З одного боку наставник національної команди – це така посада, від якої мало що залежить. Якщо у країні є футболісти, то залишається зібрати їх докупи і розставити по позиціях. У національній команді не вчать грати у футбол. Якщо ви поставите навіть найгеніальнішого тренера займатися збірною Гондурасу, він не стане чемпіоном світу.


Шевченко – це плюс з іміджевої точки зору. Він – єдиний український футболіст, якого знає увесь світ. Тому, звісно, коли виходить Шевченко, всі реагують: "О, це ж сам Шевченко!" З цього боку до його призначення немає претензій.


З іншого боку – людина ніде, ніколи і нікого не тренувала. Назвімо речі своїми іменами: він – не тренер. Тренер – це Моурінью, який реально закінчив інститут і курси на PRO-диплом. Але Шевченко погодився на цю роль. От тепер нехай отримує. Це був його вибір. Якщо він цього не розуміє, якщо йому комфортно на цьому місці, якщо не соромно дивитися людям в очі, то нехай продовжує.


По-хорошому Шевченко не виконав завдання – збірна програла відбірний турнір. Він був зобов’язаний хоча б формально написати заяву про відставку. Інша справа – прийняли б її чи ні. Не прийняли – працював би далі. Але формально, не виконавши завдання, Шевченко повинен був це зробити. Як джентльмен. Як вихована людина. Тож я вважаю, що він вчинив неправильно.

Просто, Андруша, очень любит деньги и не умеет выбирать себе друзей.
Я Шеве ещё в Лионе после провала айришам на евро-2016 сказал, чтобы валил. Но не услышал он меня с трибуны, а зря ☺
согласен
формально, а была ли у Шевченко задача попасть на ЧМ в рашку? Интересно, есть ли санкции от ФИФА к сборным или федерациям отказавшимся ехать на ЧМ? Вдруг, там какая нибудь дисквалификация пологаеться, на пару-тройку лет, и таким образом, Шева сделал нам услугу...
Сховати
Alex Black, обычно в таком случае не допускают к следующему отбору.
Alex Black, Возможно Вы правы в какой-то мере, но, даже если так, то можно было этот период направить на становление игры команды. А этого нет и в помине! Постоянные выставки-пиары кротовских лавочников, непонятные тасования состава, вызываются 8 динамовцев и лишь один выходит на поле, и то потому, что это Ярмоленко, натурализируется стареющий Марлос, хотя на позицию Ярмоленко есть уже готовый дублер Цыганков... Как-то не сильно вяжется с нежеланием ехать в рашу.