11 травня 2018 23:21

Роман МОНАРЕВ: "Мы не будем сниматься с чемпионата или бойкотировать матч"

Скандал в УПЛ! Наставник Зірки Роман Монарьов звинувачує лігу в порушенні регламенту.

Річ у тому, що Зірка свій суботній матч 31 туру проти Карпат грає о 14:00. Два інші поєдинки другої шістки розпочнуться о 17:00.


- В регламенті УПЛ чітко прописано, – каже Монарьов FootballHub. – Останні два тури проводяться в один час, якщо від результатів матчів залежить розташування команд у турнірній таблиці. Зараз там все дуже щільно і залежить від однієї гри.

Якщо проаналізувати турнірну таблицю, то мені не зрозуміло, чому матч Зірка – Карпати (14:00) і Олімпік – Чорноморець (17:00) грають у різний час. Так само, як і Олександрія – Сталь (17:00). Матчі першої шістки грають в один час. У нас має бути так само.

Результат матчу Зірка – Карпати може бути будь-який. Залежно від цього, одна з команд може втратити подальшу турнірну мотивацію. Ми за fair-play і за те, щоб все проходило справедливо. І всі були в рівних умовах. Я розумію, що є така річ, як права телетрансляторів і всі пов’язані з цим моменти, на які посилається УПЛ. Але не можна так робити. Тут є інтрига. Не розумію для чого її ламати.

Ми зв’язувалися з УПЛ. Були розмови, що це не зовсім правильно і не в рамках регламенту. Але поки ми відповіді не отримали. Дивно, що ця ситуація більше нікому не очевидна. Тому я задаюся питанням, чому так? Регламент треба виконувати. Для нас принципово важливо, щоб всі матчі відбулися в один час.

Ми будемо до кінця відстоювати свої права відповідно до регламенту. Це наша позиція. Ми можемо грати в 14:00, якщо інші теж так гратимуть. Можемо в 17:00, якщо й інші теж. Нам без різниці.

Офіційної відповіді від УПЛ немає. Так само, як і якогось рішення. Таке враження, що це нормально, що Олімпік – Чорноморець і Сталь – Олександрія знатимуть результат нашого матчу, який ми зіграємо раніше. Вже за 1 годину до своїх ігор вони знатимуть наш результат і відповідно від нього будуть відштовхуватися.

Ми боремося за виживання. Зірка може зайняти, як 8 так і 12 місце. Все залежить від того, як зіграємо ми і наші суперники. Я хочу, щоб наші конкуренти так само принципово змагалися за місця у турнірній таблиці. Якщо вони знатимуть результат нашого матчу, то можливо, їх турнірні завдання вже будуть вирішені. І вони вже вийдуть на двосторонній матч з підвищеною відповідальністю. Це зовсім інші цілі, завдання і мотивація.

Ми готові відстоювати свої права відповідно до регламенту. Як далеко ми можемо зайти? Ми не будемо зніматися з чемпіонату чи бойкотувати матч. Ми будемо грати в один час з іншими командами, як написано в регламенті, – зазначив наставник Зірки.


На офіційному сайті Зірки час початку матчу – 14:00 12 травня.

То коли ж відбудеться гра?