10 травня 2018 21:29

Мирон МАРКЕВИЧ: "Гармаш и Степаненко должны остыть"

Голова Комітету національних збірних команд ФФУ Мирон Маркевич в інтерв'ю FootBoom прокоментував перемогу "Шахтаря" над "Динамо" у фіналі Кубку України, та конфлікт між Гармашем та Степаненком.


- Які емоції отримали від перегляду фіналу Кубка України "Динамо" - "Шахтар"? Гра вас порадувала, чи навпаки розчарувала?


- Гра була непоганою. Якби всі матчі були такими у Прем’єр-лізі, то було б набагато краще. Помилки були такі, як у чемпіонаті. Тоді, в матчі між цими командами, кияни використали свій момент, а цього разу помилився лівий фланг оборони "Динамо", чим скористався "Шахтар". Гра була до першого голу. Хто скоріше заб’є, той і виграє.


- Хацкевич обрав правильну тактику на матч проти "гірників"?


- У "Шахтаря" не було таких моментів, щоб вони домінували. Так, на певних відрізках вони більше контролювали м’яч. Індивідуальний рівень гравців донецького клубу трішки вище. Тайсон, Марлос, Фред – футболісти високого класу. В першому таймі "гірники" взагалі нічого не створили біля воріт "Динамо", хоча й "біло-сині" не дуже добре виглядали в атаці. В центрі поля точилася тактична боротьба. Це був не супервидовищний матч, адже в таких поєдинках, як правило, ніхто не хоче ризикувати. Проте у другому таймі динамівці першими припустилися помилки – відкрили лівий фланг оборони, чим і скористався "Шахтар".


В тому епізоді помилка була не тільки Піваріча, а й Вербіча. Не можна так провалюватися на фланзі. З такою командою, як "Шахтар", такого робити не можна. Не знаю, якою була установка, але мені здалося, що в тому моменті був повний провал.


- Бойко знову "привіз" гол у свої ворота. Чому Денис ніяк не може віднайти свою гру?


- Важко сказати. Такі м’ячі потрібно ловити. Денис припустився дитячої помилки. У "Дніпрі" він добре грав, але то було три роки назад. За ним такого раніше я не прослідковував. Може позначилися два роки без постійної ігрової практики у "Бешикташі". Іншого пояснення у мене немає.


- Після матчу Денис Гармаш досить різко висловився в сторону Тараса Степаненка, назвавши гравця "Шахтаря" гнилою людиною. Чи може цей негатив перенестися до збірної України?


- Не знаю, що там сталося і хто кому, що говорив, але потрібно тримати себе в руках. Це стосується як одного, так і іншого футболіста. Гармаш і Степаненко захищають кольори національної збірної України. До того ж, їм вже скоро потрібно грати в одній команді. Погано, що трапився цей епізод. Чомусь завжди ігри між "Динамо" та "Шахтарем" закінчуються скандалами, а це нікому не потрібно. Ні гравцям, ні авторитету збірної. Сподіваюся, що цей негатив не перенесеться далі, футболісти охолонуть і конфлікт владнається. Всі провокації на полі та словесні перепалки переносяться на пібліку та фанатів. Це зайве і не красить нікого. Не хочу нікого виправдовувати. Гармаш і Степаненко повинні цю неприємну ситуацію врегулювати між собою, адже вони ще молоді і їм ще грати та грати…


Треба, щоб матчі між "Динамо" та "Шахтарем" протікали в нормальному руслі. До того ж тренери обох команд ведуть себе адекватно. Інша річ, якби наставники провокували своїх гравців. До тренерів питань нема, але футболісти повинні вести себе більш толерантно. Гравці повинні думати тільки про хорошу гру, а не про конфлікти на полі.


- Чи вирішили ви на рахунок свого майбутнього? Контракт з ФФУ плануєте продовжувати? Є конкретні пропозиції від клубів чи збірних?


- Ще не знаю. Після фіналу Ліги чемпіонів буду зістрічатися з президентом ФФУ Андрієм Павелко і розмовляти на цю тему. Зараз у нього багато справ, пов’заних з підготовкою до європейського турніру.


Сергей Левченко