7 травня 2018 16:13
2

Комитет арбитров ФФУ: пенальти за фол на Мбокани был назначен справедливо, Юри забил "Шахтеру" головой

30-ий тур, 04.05.2018, матч “Динамо” - “Маріуполь”


25 хв. Правильна оцінка щодо ненавмисності гри рукою. Гравець № 26 господарів пробиває по воротам, коли футболіст № 22 гостей вистрибує вперед, а м’яч потрапляє у руку, яка знаходиться у зігнутому положенні перед тілом. Йдеться про ненавмисні дії, що не підлягають покаранню.


54 хв. 11У на користь господарів було призначено правильно за затримку ззаду всередині штрафної площі, що здійснював гравець № 2 гостей проти футболіста № 70 господарів, який своїми діями зрив перспективної атаки. Технічне рішення є правильним.


55 хв. Правильна оцінка щодо ненавмисності гри рукою. Гравець гостей вибиває м’яч до центру і м’яч потрапляє до суперника, а потім останній невдало грає в м’яч і у випадковий спосіб влучає у тіло та в руку його партнера по команді, гравця № 30 господарів, який не вчиняє жодних навмисних дій через те, що м’яч зненацька потрапляє в нього. Йдеться про ненавмисні дії, що не підлягають покаранню.


56 хв. Гравець № 7 господарів не зазнає жодного порушення на собі з боку футболіста № 30 гостей, проте він вирішує впасти у дуже демонстративній манері на газон всередині штрафної площі суперника. В таких випадках порушення фіксується свистком та призначається ВУ, а гравцю виноситься ЖК за симуляцію.


60 хв. АА № 2 правильно піднятим прапорцем привертає увагу арбітра, сигналізуючи про неправильне положення з поза грою у гравця № 23 господарів, який виконував передачу, спрямовану до центру. Гол було не зараховано правильно через поза грою.


30-ий тур, 05.05.2018, матч “Верес” - “Ворскла”


26 хв. Гравцю № 16 господарів, який демонструє безпідставний протест проти рішення арбітра, вимагаючи призначення неіснуючого 11У, була правильно винесена ЖК. Гравець № 16 господарів виконує прийом «ножиці» у повітрі, пробиваючи назад, але він помиляється із виконанням прийому. Футболіст № 26 гостей не скоює жодного значного порушення за його спиною. Арбітр правильно продовжив гру.


27 хв. Гравцю № 4 гостей за очевидну симуляцію нібито отриманого порушення з боку футболіста суперника була правильно винесена ЖК. Гравець № 4 гостей, як тільки відчув дотик, пірнає в очевидній манері на газон всередині штрафної площі для того, щоб безпідставно домогтися призначенні 11У.


68 хв. Правильна оцінка щодо ненавмисності гри рукою, що не заслуговує на покарання. Гравець № 10 гостей дуже потужно пробиває по воротам, а захисник господарів приймає удар власним тілом і при цьому його ліва рука зігнута перед тілом і вона не створює жодної перешкоди, не збільшує об’єм його тіла. Йдеться про ненавмисні дії, що не підлягають покаранню. Арбітр правильно продовжив гру.


30-ий тур, 05.05.2018, матч “Чорноморець” - “Карпати”


79 хв. Рішення винести попередження гравцю № 35 гостей за очевидну симуляцію є правильним. Коли захисник господарів намагається зіграти в м’яч, футболіст №

35 гостей вже знаходиться у стані навмисного падіння, симулюючи порушення з метою отримання неіснуючого 11У. Арбітр прийняв правильне рішення.


30-ий тур, 05.05.2018, матч “Шахтар” - “Зоря”


53 хв. Правильна оцінка ситуації, що сталась всередині штрафної площі гостей. Гравець № 5 господарів грає в очевидний спосіб, завдаючи удару по м’ячу, який виходить за лінію воріт і цей гравець не скоює жодного порушення проти футболіста № 74 господарів, який падає на газон. Рішення призначити лише кутовий удар на користь господарів було правильним.


63 хв. Гравець № 95 гостей забиває гол за Правилами головою, він не вчиняє порушення у вигляді гри рукою. Як це очевидно видно з наступного стоп-кадру, по м’ячу завдається удар головою, а рука в момент дотику знаходиться досить близько, і гравець робить інстинктивний захисний рух, і в жодному разі не можна говорити про навмисну гру рукою. Людське око нездатне помітити швидку динаміку контакту. Слід також зазначити про те, що всі гравці, які є свідками цієї події, не виказують жодної реакції на епізод, не демонструють жодної незгоди, що також підтверджує те, що все відбувалось за Правилами.


84 хв. Правильна оцінка щодо ненавмисності гри рукою і гру арбітром також було правильно продовжено. Гравець № 2 господарів потужно пробиває по воротам, на траєкторії його польоту знаходиться футболіст № 7 гостей, якому він потрапляє у праву руку, яка знаходиться у правильному положенні перед тілом. Рішення не призначати жодного 11У було правильним тому, що гра рукою не заслуговувала на покарання.


30-ий тур, 06.05.2018, матч “Олімпік” - “Сталь”


59 хв. Гравцю № 8 господарів, який грає прямою ногою проти безпосереднього суперника, футболіста № 66 гостей, створюючи цим самим загрозу його здоров’ю, була правильно винесена ЧК за СІП. Слід зазначити, що на 58 хв той самий гравець господарів № 8 вже отримав попередження (ЖК) за затримку за футболку гравця № 8 гостей.


90 хв. Гол гостей було зараховано правильно тому, що з відео видно, що в м’яч останнім зіграв гравець № 95 господарів, який віддав м’яча футболісту гостей, який знаходиться в удаваному поза грою − АА № 2 помиляється, поспішно піднімаючи прапорець. В цьому випадку, замість того, щоб піднімати прапорець, він мав би по системі зв’язку запитати у арбітра про те, хто останнім торкнувся м’яча. Арбітр правильно продовжив гру.


Примітки:
ЗОГМ − Зрив Очевидної Гольової Можливості
СІП − Серйозне Ігрове Порушення
ЧК − Червона Картка
ЖК − Жовта Картка
ВУ − Вільний Удар
ШУ − Штрафний Удар
11У − 11-метровий удар
АА − Асистент Арбітра

"...що здійснював гравець № 2 гостей проти футболіста № 70 господарів, який своїми діями зрив перспективної атаки. Технічне рішення є правильним." Они что там, с итальянского гугл-переводчиком переводят?

а вообще - это всё можно читать только чтобы чисто поржать - как им надо, так и напишут
ох ничего себе...впервые все правильно???