25 квітня 2018 13:43

Кубок Виталия Дараселия. 2 тур. Сборная Грузии U-15 - "Динамо" - 1:3

У рамках 2 туру юнацького міжнародного турніру «Кубок Віталія Дараселія», що проходить у Тбілісі, київське «Динамо» обіграло збірну Грузії U-15 – 3:1.


Порівняно з учорашнім матчем, проти московського «Спартака», тренерський штаб «біло-синіх» провів дві зміни – замість Трикоза та Здирка з перших хвилин на поле вийшли Відошевич та Мельник.


Перші хвилини збірники на правах господарів спробували заволодіти ініціативою, й уже на 10-й хвилині вийшли вперед. Після прострілу з правого флангу Макашвілі з другої спроби таки досяг свого й поцілив у нижній кут воріт.


Пропущений м’яч змусив підопічних Олексія Дроценка та Євгена Ястребинського активізуватися. Міщенко рвався до воріт, але арбітр не вгледів порушення правил проти нього у штрафному майданчику, Попов невдало замкнув навіс зі штрафного з лівого флангу, Волошин вискочив на ударну позицію, але пробив повз ворота.


Нарешті, на 19-й хвилині «біло-синім» вдалося відігратися. Попов заробив штрафний на лівому фланзі, й Бережанський замість очікуваного навісу вирішив пробити верхом у дальній кут – воротар виявився не готовим до такого рішення Руслана, лише спостерігаючи за тим, як куля влітає в дев’ятку його воріт.


У середині тайму збірники мали реальну нагоду, аби знову вийти вперед. Після подачі зі штрафного з правого флангу нашого голкіпера розстрілювали фактично впритул, але Ігнатенко зреагував, від нього м’яч відскочив у стійку, після чого воротар накрив кулю на лінії воріт. У відповідь біля протилежних воріт Міщенко впродовж однієї атаки тричі (!) пробивав із меж штрафного майданчика, але всі спроби були заблоковані захисниками.


Початок другого тайму був за динамівцями, і доволі швидко їм вдалося вийти вперед. Відошевич вивів Попова до воріт, Кирило обіграв воротаря, але з гострого кута не бив, а прострілював – на щастя, м’яч таки залетів у ворота від Григалашвілі, який намагався врятувати ситуацію. А через п’ять хвилин «біло-сині» забили й втретє. Відошевич продерся до воріт із лівого флангу, причому нашого гравця не змогли зупинити відразу кілька опонентів, і з близької відстані пробив точно під поперечину.

Буквально за кілька хвилин динамівці опинилися у скрутному становищі – за друге попередження з поля було вилучено Оруджева. Але, перебудувавшись, кияни не дозволили супернику створити бодай щось небезпечне, окрім прострілів із флангів. Самі же мали не одну нагоду, аби збільшити свою перевагу – один лише Волошин мав дві нагоди, аби забивати, але в обох випадках на висоті був голкіпер.


У підсумку, до завершення матчу голів більше не забивалося, й гра завершилася перемогою «Динамо» – 3:1. Сподіваємося, Назар разом зі своїми партнерами залишили свої голи на заключний матч групового турніру, з іспанським «Еспаньйолом», який відбудеться завтра, 26 квітня (початок – о 12:00).


Кубок Віталія Дараселія, 2 тур


Збірна Грузії U-15 – «Динамо» (Київ) – 1:3 (1:1).


Збірна Грузії U-15 (стартовий склад): 1.Капанадзе, 5.Талахадзе, 2.Сехніашвілі, 3.Абжандадзе, 4.Григалашвілі, 11.Живідзе, 6.Поцхверія, 14.Макашвілі, 8.Мехтієв, 7.Паташурі, 13.Кунтелія.


«Динамо»: 35.Ігнатенко, 13.Кирилюк, 4.Боль, 20.Мазур (14.Оруджев, 22), 15.Опанасенко, 3.Мельник, 25.Відошевич (11.Демиденко, 65), 18.Березанський, 17.Волошин, 23.Міщенко (5.Скрипник, 62), 7.Попов (22.Здирко, 57).


Голи: Макашвілі (10) – Березанський (19), Григалашвілі (45, автогол), Відошевич (50).


Вилучений: Оруджев (51, друге попередження).