25 квітня 2018 10:02

Алексей ДРОЦЕНКО: "Выигрывает тот, кто забивает и не пропускает"

Старший тренер «Динамо» (U-15) прокоментував стартовий поєдинок своїх підопічних на турнірі «Кубок Віталія Дараселія» проти московського «Спартака» (0:3).

- Програли першу гру, і програли справедливо. Як за рахунком, так і по грі. Те, що ми готували, що хотіли побачити на полі, взагалі нічого не вийшло. Випали ряд гравців, футболістами їх ще зарано називати. Рахунок закономірний, потрібно зробити правильні висновки, й уже в наступній грі показати ту гру, яку ми можемо показувати.

- «Динамо» було близьке до того, щоб відкрити рахунок на початку зустрічі…

- Були моменти як у нас, так і у суперника. Напевно, вони були гострішими й втілили свої можливості в забиті м’ячі. Ми же свої не використали. Виграє той, хто забиває й не пропускає. Рахунок на табло, а з усім іншим будемо розбиратися.


- Перший м’яч пропустили після флангової атаки, й нападник замкнув передачу з меж воротарського майданчика…

- Потрібно дивитися цей момент глибше, оскільки була обрізка в середині поля. Нас спіймали на втраті м’яча в центрі поля, «Спартак» провів швидку атаку, через що ми не встигли перелаштуватися з атаки на оборону, й перевага в динаміці була вже на боці суперника. Просто таких помилок припускатися не можна, адже вони завжди призводять до небезпечних атак суперника.


- У епізоді з другим пропущеним м’ячем долю моменту вирішила індивідуальна майстерність нападника, який протягнув м’яча по центру, залишив позаду двох захисників та воротаря й поцілив у ворота з гострого кута…

- Знову ж таки, ситуація аналогічна з першим голом. Через наші втрати команда суперника провела ряд атак, які, на жаль, призвели до забитих м’ячів.


- Прокоментуйте епізод із третім пропущеним м’ячем.

- Я вважаю, не можна пропускати після стандартного положення, маючи таку перевагу у зрості. Не дограли з гравцем, який не має видатних антропометричних даних, а просто прибіг у точку й зіграв у один дотик. Наші гравці оборони були статистами. Ми розберемося, хто помилився й чому такий момент стався.

- Ви казали, що цей турнір показовий і на якому рівні перебувають ваші підопічні…

- Ці турніри показують, скільки ми маємо працювати, скільки ми маємо проблем як у ігровому плані, так і якості гравців, які є в Академії. Все ж таки, якість гравців, які є в академічній групі «Динамо» (Київ), має бути вищою. Не знаю, як вирішить клуб, але, на мою думку, група гравців вичерпала себе й не прогресує. Відповідно, й у подальшому вони не зможуть приносити користь клубу та претендувати на перехід до команд U-19 чи U-21. Потрібно шукати підсилення на певні позиції, потрібно розбиратися з тими гравцями, яких маємо, й рухатися вперед, щоб у випускному віці в нашому розпорядженні були футболісти, які представлятимуть інтерес не лише для молодіжних команд, а й для першої. Поки же такого немає.