25 березня 2018 21:03

"Ворскла" может подписать воспитанника "Шахтера"

Заповнюючи паузу в чемпіонаті, викликану товариськими матчами національних збірних, полтавська «Ворскла» провела товариський матч проти представника другої ліги – команди «Дніпро-1».


Перший тайм проходив за повного домінування вищої за рангом команди, що відобразилося і в рахунку. До перерви табло заміської бази ФК «Полтава» в Копилах показувало цифри 4:0. По голу на свій рахунок записали Коломоєць, Остапенко, Сергійчук і Ребенок.

У другому таймі Василь Сачко зробив певні перестановки в складі, але мало хто міг чекати, що навіть за таких умов підопічні Дмитра Михайленка зможуть врятувати матч. Однак, сталося саме так. Поглянувши на свій годинник, головний арбітр дав фінальний свисток, який зафіксував бойову нічию 4:4.

У звітному матчі також приймав участь футболіст, якого клубна прес-служба класифікувала як «гравець на перегляді». З великою долею вірогідності ним є 23-річний півзахисник Артем Габелок – вихованець донецького «Шахтаря». Навесні минулого року футболіст дав інтерв’ю в якому повідомив, що відмовився продовжувати контракт з донецьким клубом, через що його майже повністю позбавили ігрової практики. Дочекавшись закінчення терміну дії угоди, Габелок таки залишив «Шахтар» й перебрався до Латвії, де виступав за команду «Спартак» (Юрмала).

З новим клубом Артем навіть встиг зіграти в кваліфікації Ліги чемпіонів, де за підсумком двох матчів «Спартак» поступився «Астані» (0:1 удома й 1:1 на виїзді).

У цілому гру Габелка в товариському матчі проти «Дніпра-1» очевидці оцінюють позитивно, а от чи зміг півзахисник переконати в своїй профпридатності тренерський штаб полтавців – покаже час. Додамо, що Габелок має залучався до виступів за національні збірні України різних вікових груп.