20 березня 2018 20:15

Фонсека не смог стать тренером года в Португалии

Друга поразка за тиждень. Спочатку донецький Шахтар вилетів з Ліги чемпіонів від Роми. А тепер наставник гірників Паулу Фонсека не зміг стати тренером року в Португалії.


Головний тренер Шахтаря посів друге місце у голосуванні у своїй рідній країні. Паулу випередив Леонарду Жардім, який у 2017 році виграв чемпіонат Франції з Монако. Також команда з князівства дійшла до півфіналу Ліги чемпіонів.

Фонсека за минулий рік виграв всі внутрішні українські трофеї – чемпіонат, Кубок і Суперкубок. Проте у Лізі чемпіонів Шахтар не пройшов кваліфікації, програвши швейцарському Янг Бойз. У Лізі Європи гірники вийшли у групи, але в плей-оф програли Сельті.

Третім у голосуванні за тренера року став Руй Віторія з Бенфіки.

Натомість в Україні Фонсека став найкращим тренером 2017 року. Паулу випередив колег Юрія Вернидуба із Зорі і Романа Санжара з Олімпіка.


Португалець проводить свій другий сезон у Шахтарі. У цьому сезоні гірники лідирують в УПЛ, випереджаючи Динамо на 6 очок.


Контракт Паулу з Шахтарем завершується влітку. Португальські ЗМІ повідомляють, що клуб запропонував наставнику нову дворічну угоду. Але Фонсека мріє працювати в АПЛ і чекає на запрошення від англійських клубів.

Цікаво, що у першу трійку не ввійшов наставник Манчестер Юнайтед Жозе Моурінью.


А гравцем року у Португалії став Кріштіану Роналду. Тут без сюрпризів.