12 березня 2018 19:41
2

Восемь динамовцев вызваны в сборную Украины: полный список из 25 игроков

Головний тренер національної команди України Андрій Шевченко оголосив список із 25-ти гравців, викликаних для підготовки та участі у міжнародних товариських матчах проти збірних Саудівської Аравії (23 березня, Марбелья) та Японії (27 березня, Льєж).


Окрім шести гравців з іноземних чемпіонатів, яких наставник запросив раніше, додатковий виклик отримав форвард турецького «Кайсеріспору» Артем Кравець, який в уїк-енд відзначився дублем за свій клуб. Доповнили склад футболісти, що виступають в українській Прем’єр-лізі. Також тренер назвав імена резервістів головної команди, які можуть отримати виклик на збір будь-якої миті.


Склад збірної України


Воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар» Донецьк), Андрій Лунін («Зоря» Луганськ), Денис Бойко («Динамо» Київ).


Захисники: Ярослав Ракицький, Богдан Бутко, Іван Ордець, Микола Матвієнко (усі — «Шахтар» Донецьк), Євген Хачеріді, Микита Бурда (обидва — «Динамо» Київ), Олександр Караваєв («Зоря» Луганськ), Едуард Соболь («Славія», Чехія).


Півзахисники: Руслан Ротань, Віктор Циганков, Віталій Буяльський, Володимир Шепелєв (усі — «Динамо» Київ), Тарас Степаненко, Марлос, Віктор Коваленко (усі — «Шахтар» Донецьк), Андрій Ярмоленко («Боруссія» Д, Німеччина), Євген Коноплянка («Шальке», Німеччина), Руслан Маліновський («Генк», Бельгія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія).


Нападники: Артем Бєсєдін («Динамо» Київ), Артем Кравець («Кайсеріспор», Туреччина), Роман Яремчук («Гент», Бельгія).


Резерв збірної


Тренерський штаб залишає за собою можливість запрошення інших гравців. Визначальними для вибору є ігрові кондиції кандидатів. До розширеного списку збірної були внесені наступні виконавці:


Захисник: Олександр Сваток («Зоря» Луганськ).


Півзахисник: Іван Петряк («Шахтар» Донецьк),


Нападник: Юрій Коломоєць («Ворскла» Полтава).


Дебют і повернення

Уперше отримав виклик до головної команди країни 22-річний нападник бельгійського «Гента», вихованець київського «Динамо» Роман Яремчук. На рахунку гравця — 33 матчі за молодіжну та юнацькі збірні України всіх вікових категорій. Яремчук був учасником юнацького Євро-2014 та молодіжного чемпіонату світу 2015 року, де забив один м’яч.


Друге у своїй кар’єрі запрошення до збірної отримав оборонець Микита Бурда. Перше датоване березнем 2015 року. Тоді захисник «Динамо» потрапив до заявки на відбірний матч проти Іспанії (27 березня 2015 року, Севілья), однак на поле не вийшов. Після гри у футболіста діагностували загострення апендициту, і він терміново залишив розташування команди для проведення операції.


Варто відзначити й повернення до лав збірної воротаря Дениса Бойка, який востаннє отримував виклик до табору синьо-жовтих рівно рік тому — на березневий збір 2017 року. Тоді Денис був запасним у складі на кваліфікаційний матч проти Хорватії. На даний момент Бойко провів за головну команду країни п’ять поєдинків (усі — товариські).


Клубний залік

Традиційні лідери за числом запрошень до національної збірної, «Динамо» й «Шахтар», цього разу ділитимуть першість: кожен клуб отримав по вісім викликів (на попередніх зборах від донецького ФК було шість представників, а від столичного — п’ять). Третя українська команда, що має представництво у збірній, — «Зоря», з якої цього разу викликано двох виконавців (у попередньому зборі взяли участь троє луганчан). Доповнюють склад футболісти семи іноземних клубів.


Початок збору

Як уже повідомлялося, національна команда розпочне збір 19 березня у Харкові, розмістившись у готелі «Superior Golf & Spa Resort». Наступного дня головний тренер збірної України Андрій Шевченко зустрінеться з представниками масмедіа у конференц-залі стадіону «Металіст» (початок — о 17.30), а о 18.00 на поле харківської арени вийдуть гравці синьо-жовтої команди — для участі у відкритому тренуванні.


У Харкові збірна квартируватиметься до 21 березня. Цього дня о 16.00 чартер із національною командою України на борту візьме курс на Іспанію, де продовжиться підготовка синьо-жовтих до міжнародних матчів.


Олександр Гливинський, прес-аташе національної команди

Для чого в збірну Коваленка і Буяльського викликають? Ну, якщо другий проведе товарняки на лавці, то Коваленко явно в основі гратиме. А з форвардами в нас біда, у Яремчука підозра на травму, Кравець і Бес майже не грають, хоча останнім часом більше хвилин почали отримувати.
Как, ну как Коваленко этот неиграющий в сборную вызывается, в Шапаренко., которого даже итальянцы нахваливали - нет?!