11 березня 2018 13:01

Александр БОЙКО: "Верес" - крепкий орешек"

Півзахисник «Динамо» 70-х – початку 80-х років, дворазовий чемпіон СРСР Олександр Бойко поділився своїми очікуваннями від матчу 23-го туру чемпіонату України «Динамо» – «Верес»:


- Одразу скажу, що важко робити будь-які прогнози на цю гру, адже вона може бути непередбачуваною. Єдине, у чому впевнений, – так це у тому, що недільна зустріч буде зовсім іншою, ніж нещодавній матч на виїзді, коли «Динамо» поступилося. Динамівці пам’ятатимуть цей матч, тому і настрій буде зовсім інший. Думаю, динамівці доведуть, що вони сильніші за «Верес».


- Чи буде у господарів спортивна злість за ту невдачу?

- Спортивна злість має бути присутня в кожній грі, а не лише у цьому матчі. Виходячи на поле, кожен футболіст має прагнути досягти результату, обіграти суперника. «Верес» – непростий опонент, але якщо уся команда загалом та кожен гравець зокрема відповідально та серйозно поставиться до цієї гри, врахують попередні помилки, «Динамо» має нарешті перемогти.


- Яке у вас склалося враження про суперника киян за їхніми виступами у чемпіонаті?

- «Верес» – «міцний горішок», команда пручається, вони будуть грати від захисту, у свій футбол – не дивно, що у них найбільше нічиїх. Тож, їх обіграти не так і просто. Завдання «Динамо» – усе для цього зробити, а завдання суперника – докласти максимальних зусиль, щоб не програти. Звідси обиратиметься тактика та стратегія на матч. У будь-якому разі, гра буде цікавою. Також не можна не враховувати те, як складеться матч у Римі проти «Лаціо», як команда встигне відновитися, з яким настроєм повернуться. Після вдалого результату й наступні матчі легше грати.


- Робити поправку на «весняний футбол» та несприятливу погоду вже недоречно?

- А хіба попередня гра чемпіонату із «Зорею» у супроводі снігу була поганою? На мою думку, чудовий матч, глядачі отримали задоволення. Думаю, з кожною грою «Динамо» виглядає все краще й поліпшує свій стан – і фізичний, і технічний, і тактичний. Кожен поєдинок – це хороший екзамен.


- Ми можемо припустити, як гратиме «Верес», а за рахунок чого може перемогти «Динамо»?

- На мою думку, господарям потрібно пресингувати, не давати супернику вільного простору, не дозволяти володіти м’ячем, відбирати його на чужій половині поля, а також бути наполегливішими, сміливішими в обіграшах, грати інтенсивніше та створювати моменти, постійно тримати в напрузі захисників суперника – тоді все буде добре. Бо, якщо дозволяти опонентам вільно працювати із м’ячем, думати та приймати рішення, ні до чого хорошого це не призведе. Це лише моє припущення – у «Динамо» є тренер, який усе розкаже своїм підопічним. Головне, щоб футболісти грали правильно, виконували тренерську установку – тоді й рахунок на табло буде сприятливим.