11 березня 2018 12:36
1

Виталий БУЯЛЬСКИЙ: "Оборону "Вереса" тяжело вскрывать"

Своєю думкою про перший матч другого етапу чемпіонату України «Динамо» – «Верес» поділився півзахисник «Динамо» Віталій Буяльський:


- Чи команда вже встигла набрати ігровий тонус у матчах, що минули з початку весняної частини сезону?

- Усе нормально, є показники, статистика, яка свідчить про те, що із фізичною готовністю все гаразд. А ось у грі варто додавати, причому всій команді. Щоправда, зараз важко робити якісь висновки, оскільки якість полів не дозволяє показувати той футбол, у який ми хочемо грати. Зараз стало більше боротьби та довгих передач, чого було набагато менше в першому колі, коли поля були в хорошому стані. Це стосується не лише нас – подивіться, як інші команди грають на виїзді, якщо погане поле. Після зими не всюди газони підготовані належним чином, тому важко грати у футбол.


- Який настрій після нещодавньої поразки на виїзді від «Вереса»?

- Нам просто не пощастило тоді у Львові, сталася прикра випадковість. Пропустили швидкий м’яч, потім вилучення, 0:2, а відігратися за такого рахунку вдесятьох дуже важко. «Верес» – молодці, боролися. У неділю на нас чекає нова зустріч із ними, ми готуємося та будемо грати у свій футбол – так, як уміємо й як маємо. Здорова спортивна злість у нас є напередодні кожного матчу, адже ми серйозно налаштовуємося на всіх суперників. А щодо результату у попередньому матчі, запевняю, він відклався в голові у кожного з нас.


- Враховуючи, що в матчі першого кола наші команди розійшлися нульовою нічиєю, можна сказати, що «Верес» – незручний суперник для «Динамо»?

- Саме так. Свого часу таким був «Олімпік» – ми також грали з ними внічию, виривали перемоги на останніх хвилинах. Так само відбувається зараз із «Вересом» – важко нам із ними. Але, думаю, це можна виправити.


- Які враження залишилися від поєдинків першого кола, чим виокремлюється «Верес»?

- Ця команда має дуже хорошу оборону. Добре борються крайні захисники, а також центральні. Тому й важко розкривати таку оборону, це не завжди вдається. Також їхні гравці часто виграють двоборства вгорі, тому нам варто опустити м’яча донизу, а якщо погодні умови несприятливі й погане поле, це не так просто зробити. У таких іграх проявляється характер, головне – з перших хвилин не програти боротьбу, нав’язати свій футбол та постаратися забити швидкий м’яч. Думаю, те саме намагатимуться зробити й суперники.


- Напевне, рівенська команда гратиме від оборони?

- Це краще запитати у них самих. Ми не звертаємо особливої уваги на те, як грає суперник й небагато знаємо про їхню тактику. Вже під час гри буде видно, чи вони пресингуватимуть, чи відходитимуть до власних воріт. Повторюся, нам головне вести свою гру й не під кого не підлаштовуватися.

Простите. Никого не смущает?
"Небагато знаємо про їхню тактику", "Вже під час гри буде видно, чи вони пресингуватимуть, чи відходитимуть до власних воріт"
Это то после проигрыша им? Мы вообще тактику хоть каких - то соперников изучаем?