27 лютого 2018 23:50

В "Динамо" забивает только Цыганков. 20-летний полузащитник сборной Украины становится заменой Ярмоленко?

Півзахисник київського «Динамо» та національної збірної України у новому році значно підвищив свою результативність.


У 2018 році біло-сині провели чотири поєдинки, в яких відзначилися трьома забитими м'ячами. При цьому всі три голи на свій рахунок записав півзахисник Віктор Циганков, якого у 2017-му визнали найкращим молодим гравцем України.


Оскільки на початку нинішнього сезону «Динамо» покинув Андрій Ярмоленко, саме його 20-річного колегу по збірній вважають наступним лідером столичного клубу. Очевидно, що якщо Циганков продовжуватиме у тому ж темпі, то незабаром доможеться цього статусу і також зацікавить скаутів із провідних європейських чемпіонатів.


Свій перший гол за головну команду біло-синіх Віктор забив «Олімпіку» у вересні 2016 року. Динамівці перемогли з рахунком 4:0, а першим відзначився саме правий вінгер. Незабаром прийшов до Циганкова і дебютний м'яч у Лізі чемпіонів — завдяки його точному пострілу «Динамо» привезло нічию (1:1) зі Стамбулу у грі проти «Бешикташу».


«Мій гол — це мрія, яка втілилася в життя. Але головне — не мої забиті м'ячі, а перемоги команди. Сьогодні нам не вдалося виграти, отже, будемо краще готуватися до наступних матчів», — так оцінив свій доробок у грі з турками молодий футболіст, для якого на першому місці завжди стоїть робота на команду.


Також у минулому сезоні талановитий гравець забивав «Зірці» (2:0) і «Олександрії» (6:0) у чемпіонаті та «Зорі» в 1/8 фіналу Кубку України (5:2, дод. час).


Свій перший хет-трик у професійній кар'єрі Циганков оформив у липні 2017 року, коли «Динамо» розгромило «Карпати» з рахунком 5:0. Далі Віктор забивав у ворота «Олімпіку» (2:1), «Маріуполя» (5:1), а також у виїзному поєдинку Ліги Європи з албанським «Скендербеу» (2:3). Після зимової перерви півзахисник засмутив АЕК в Афінах (1:1) у першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи, приніс киянам перемогу над «Олімпіком» (1:0) та відзначився у невдалій грі з «Вересом» (1:3).


Загалом Циганков провів за першу команду «Динамо» 55 матчів, у яких забив 15 м'ячів та віддав 13 результативних передач.


Не дивно, що 20-річний гравець уже кілька разів викликався до складу національної збірної. Потрапивши до головної команди країни 2016 року, Віктор дебютував, провівши на полі сім хвилин, у матчі відбору до ЧС-2018 із Фінляндією (1:0), а пізніше отримав свій час (64 та 45 хвилин відповідно) у товариських поєдинках проти Сербії (2:0) та Мальти (0:1).


Враховуючи результативність хавбека в іграх за «Динамо», чекаємо від нього такого ж апетиту і у складі збірної.