26 лютого 2018 10:14

Юрий МОРОЗ: "Полностью доминировали, но подвела реализация"

Старший тренер «Динамо» (U-21) прокоментував гру своїх підопічних у виїзному матчі з «Вересом» (1:1), що відбувся у Львові.

- Напевно, нам сьогодні завадив перемогти мороз. Якось із реалізацією взагалі погано було – пенальті не реалізували, м’яч у кількох ситуаціях по лінії катався… Не вистачало останнього пасу, настирливості біля воріт суперника. У другому таймі повністю домінували, але на останніх хвилинах пропустили контратаку, й цілком могли програти. Звичайно, результатом незадоволений, є над чим працювати.


- По такій погоді, можливо, варто було завдавати більше ударів із дальньої відстані?

- Можливо, й варто було. Сьогодні в нас було достатньо флангових передач, після однієї з них ми й зрівняли рахунок, а от ударів, справді, було не так багато. Ті ж Булеца та Смирний були недостатньо активними в плані створення небезпеки біля воріт суперника, не вистачало творчої думки.

- Сьогодні у «Вереса» грав нападник із основної команди Михайло Сергійчук. Для молодих захисників це хороша школа, адже гравців такого рівня вони, напевно, не так часто бачать у матчах молодіжної першості?

- Можливо й так. Насправді, Сергійчук – хороший швидкий нападник, він достатньо створив проблем для наших центральних захисників Алібекову та Калюжному. Але ще раз повторюся, ця група гравців сьогодні більше була спрямована на створення, оскільки ми фактично домінували протягом двох таймів, сиділи на воротах суперника, й лише юнацьке загравання наших гравців дозволяло Сергійчуку знаходити простір та створювати небезпеку біля наших воріт.

- Чи потрібен взагалі такий футбол – за морозу, без уболівальників, на штучному газоні?

- Звичайно, приємного мало. Але нічого не поробиш. Є чемпіонат, календар, і від погодних умов ніхто не застрахований. Що для нас, що для футболістів «Вереса» сьогодні були однаково важкі умови, але що маємо – те маємо.