15 лютого 2018 15:16

Андрей ЯРМОЛЕНКО: "Уверен, что "Динамо" и "Боруссия" пройдут в следующий раунд Лиги Европы"

Колишній капітан «біло-синіх», а нині гравець дортмундської «Боруссії» Андрій Ярмоленко поділився очікуваннями від матчів 1/16 фіналу Ліги Європи. Зазначимо, що сам Андрій у зв’язку із травмою не візьме участь у матчі «Боруссії» з «Аталантою».

- Андрію, вже сьогодні стартують матчі плей-офф Ліги Європи, «Боруссія» прийме «Аталанту», «Динамо» зіграє на виїзді з АЕКом. Ти будеш дивитися обидва матчі?

- Звичайно, спочатку подивлюся матч «Боруссії», потім буду дивитися «Динамо». Буду вболівати за свою нинішню команду, так само як і за колишню.

- «Боруссія» — це топ-клуб, і не секрет, що топ-клуби, граючи в Лізі Європи, найчастіше віддають перевагу своїм внутрішнім чемпіонатам. З якою відповідальністю «Боруссія» підходить до плей-офф Ліги Європи?

- Я думаю, що для нас це дуже важливий турнір, особливо після невдалого виступу в Лізі чемпіонів. Та й у чемпіонаті ми демонструємо не ті результати, які хотілося би. Вважаю, що вболівальники нас пробачать і можна буде врятувати цей сезон, якщо ми виграємо Лігу Європи.


- Ти хотів би, щоб жереб звів «Динамо» і «Боруссію» у наступних стадіях?

- Я був би дуже радий, якби ми зіграли у фіналі, але про це зарано говорити. Звичайно, мені би дуже хотілося приїхати додому і зіграти проти рідного клубу.


- Сократіс Папастатопулос – колишній гравець АЕКа, з яким зіграє «Динамо». Чи обговорювали з одноклубником це протистояння?

- Обговорювали, але суперечок не влаштовували. Він коротко розповів мені про грецьку команду, запитав мене про «Динамо», але я жодних козирів йому не відкривав. А то ще розповість їм потім (сміється).

- Твій прогноз? Як завершаться матчі «Боруссії» і «Динамо»?

- Ні, прогнози я робити не люблю. Я буду вболівати і переживати за Дортмунд точно так само, як і буду вболівати і переживати за киян. Але впевнений, що «Динамо» і «Боруссія» пройдуть до наступного раунду.