11 лютого 2018 10:29

Зинченко в матче против "Лестера": посредственные оценки от СМИ и видео всех действий украинца

Півзахисник Манчестер Сіті Олександр Зінченко в 27 турі АПЛ зі своєю командою протистояв Лестеру. "Футбол 24" зібрав реакцію зарубіжної преси на гру українця.


Манчестер Сіті легко знищив Лестер, а Зінченко безпосередньо долучився до цього успіху. Українець вийшов у стартовому складі "містян" на позиції лівого захисника. Олександр провів на полі 65 хвилин, після чого за рахунку 3:1 був замінений – його місце зайняв Даніло. Преса оцінила гру Зінченка нижче середнього, але критики на адресу гравця збірної України майже не спостерігається.

Посередні оцінки авторитетних ЗМІ


ESPN згадує Зінченка, виділяючи негатив для Манчестер Сіті у цій зустрічі. Логічно, що в майже ідеальному матчі єдиним мінусом для господарів став пропущений гол. Олександр, на жаль, у тому епізоді незграбно покотився у підкат і не зумів зупинити прохід Варді. Персональна оцінка Зінченка від ESPN прийнятна – 7. Постійний оглядач Ман Сіті Девід Муні вважає, що півзахисник знову пристойно закрив лівий фланг оборони.

Регіональне видання Manchester Evening News також поставило українцю 7 балів. Це рівень всієї оборонної ланки Манчестер Сіті у вчорашній грі, тоді як хавбеки та форварди були оцінені краще (8-10). Автор статті відзначає, що Зінченко вдосконалюється з кожним матчем, а його передачі стають дедалі небезпечнішими та впевненішими.

SkySports більш строго оцінив Зінченка – 6 балів. Українець разом з Отаменді та Ляпортом отримав найгіршу оцінку в команді.


Низький бал від WhoScored

Аналітичний портал WhoScored удостоїв Зінченка оцінки 6,94. Серед гравців стартового складу менше отримали тільки Ляпорт, Едерсон і Отаменді – аргентинцю приписали результативну помилку в гольовій атаці Варді.

За виділені 65 хвилин Зінченко здійснив 75 передач, дві з яких вивели партнерів на удар. Точність пасів склала 90%. Олександр виграв всі 3 верхові дуелі, два рази вдало вступив у відбір і виконав одне перехоплення.

Причина заміни на 65 хвилині

ЗМІ акцентують увагу на тому, що заміна Зінченко-Даніло відбулася через декілька хвилин після виходу на поле Ріяда Мареза. MEN прямо пов'язує ці події, а ESPN відзначає, що Зінченко краще справлявся зі своїми атакувальними обов'язками та не сів би на лаву запасних, якби гості не підсилили гру алжирцем.

Під час матчу оператор вихопив красномовну реакцію Гвардіоли на вихід хавбека Лестера: наставник Манчестер Сіті відразу схопив Даніло та наказав йому швидко передягатися. Пеп у цьому сезоні проводить такі ранні заміни тільки в критичних випадках, тому в коуча з великою ймовірністю були сумніви щодо того, чи впорається Зінченко з Марезом.


Дивіться відео всіх дій Олександра Зінченка в матчі Манчестер Сіті – Лестер: