6 лютого 2018 17:28
10

​Молдавский журналист: "Если Спэтару заиграет в "Динамо", это будет селекционная находка столетия"

Молдавский журналист: "Если Спэтару заиграет в "Динамо", это будет селекционная находа столетия"


Про потенційного новачка "Динамо" в ексклюзивному коментарі FootballHub розповів молдовський журналіст Сергій Бєсєдін.

Ірина Козюпа


- Дан Спетару продукт школи Зімбру – найкращої ДЮСШ Молдови. Нещодавно вихованець Зімбру Віталіє Дамашкан перейшов у Торіно за 1,5 мільйона євро. В юності Спетару подавав великі надії і в 17 років його з дубля перевели в основу Зімбру. У 18 років він став твердим гравцем основи команди, зіграв 19 матчів, отримав виклик до молодіжної збірної Молдови. Загалом він пройшов усі збірні, починаючи від U-17 і закінчуючи U-21.


Його почали вважати одним з головних талантів Молдови. У молдовському чемпіонаті він теж виділявся і був одним з найкращих гравців не тільки Зімбру, а й усього турніру. Як агент я відправляв його на перегляд в Румунію, але там він не підійшов. Завернули його і в декількох казахстанських клубах. Скрізь, куди б я його не відправляв, говорили – хай підросте.

У 2014 році в Зімбру прийшов білорус Кубарєв, який підняв клуб до великих висот. Вони вперше за 7 років виграли Кубок Молдови і Суперкубок, і пошуміли в Європі. Пройшли в Лізі Європи Шкендію, ЦСКА Софія, австрійський Гредіг і вдома навіть обіграли грецький ПАОК – 1:0. У тому матчі Спетару вийшов в основі і непогано зіграв.


На тлі всіх цих успіхів його взяла в оренду румунська Астра, але там він не заграв. Провів лише 6 матчів і повернувся назад в Зімбру. Чемпіонат Румунії набагато сильніший від молдовського і в Астрі він нічим себе не проявив. На 2 роки футболіст знову застряг в Зімбру, після чого його взяло в оренду Динамо Бухарест. Там теж нічого не вийшло. Він зіграв два матчі. У Кубку не забив післяматчевий пенальті, і в Бухаресті від нього відмовилися.


Звідти він пішов в Політехніку Ясси, але потрапив туди не завдяки своїй грі, а тому що президентом клубу став молдованин. Він до цього був президентом Зімбру і звідти забрав ще цілу купу народу: тренерів, асистентів, 5 гравців і навіть масажистів. Спетару теж взяв, як одну з карт цієї колоди, яка поїхала за ним в Політехніку. В Яссах він грав уже частіше. Зіграв матчів десь 11-13, але гравцем основи все одно не вважався.


Те, що його взяли на перегляд в Динамо, мене і всіх нас дуже здивувало. Навіщо Києву гравець, який не тягне навіть чемпіонат Румунії? Я не розумію. Якщо він не заграв в Астрі і в Динамо Бухарест, то, як він може заграти в Києві? Він навіть не вважається гравцем збірної Молдови. Спетару зіграв всього 7 матчів і то не у всіх був в основі. Він слабкий фізично, ніякий в єдиноборствах. Єдиний плюс – він спритний, але знаючи рівень УПЛ, його там швидко з’їдять.


При цьому він вже не молодий, і не перспективний. У цьому році йому виповниться 24 роки. Відповідь проста. Він поміняв агента. До цього у нього був Істраті, а зараз Запорожан. Ось Аркадій його і штовхає до Києва, використовуючи свої зв’язки. Як до цього він штовхав туди іншого мертвого гравця з Молдови Каталіна Карпа (зараз виступає за російську Уфу — прим. ред.). Тільки Карп був молодший і хоч в дублі тусувався. А Спетару вже в дубль пізно – застарий.


Якщо Динамо його підпише, то це тільки заслуга його агента. Ну, а якщо він заграє в команді, то тоді це буде селекційна знахідка століття. Людина не змогла проявити себе в Астри, не викликається в збірну Молдови, але при цьому його бере Динамо Київ і там він розкривається. Це буде диво, – каже Бєсєдін.

Такі дивні запрошення в Динамо не є чимось естраординарним. Багато було такого рівня гравців, приходили, не грали, а потім тихо зникали. Наприклад, форвард Дудченко. Хтось ще памятає про нього?
Сховати
Africanda-S, конечно помнит)) Дуда у нас за Олком начинал и числился очень перспективным. Сейчас в Казахстане пылит, почти в каждом третьем матче ложит.
Людина не змогла проявити себе в Астри, не викликається в збірну Молдови
====
Простейшая проверка показывает, что только неделю назад он сыграл за сборную против Южной Кореи и Азербайджана. Странно, что местный журналист об этом якобы не в курсе. Хотя общие отзывы на молдавских сайтах о парне именно такие как в статье.
Сховати
Видно что у него как у бывшего агента (как по мне не очень добросовестного так как о бывших не принято так отзываться) зуб на этого парня...
И самое смешное, что этот парень даже выглядел интереснее многих "коренных" в той игре... Вот где плакать надо
Та схема проверенная годами,в итоге после сборов объявят что не смогли договорится,а потом игрока который был на карандаше у Динамо устроят на вполне годный в контракт в Казахстан,Азербайджан или даже кому то из УПЛ)
Ребята не гоните ...какой нафиг Спетару...я не против молдован ..НО ...сейчас в команду нужно звать классных исполнителей а не на перспективу брать того "хто не зміг проявити себе в Астри,кого не викликають в збірну Молдови". Не время для эксперементов.
Сховати
rezo, Звать? Ну даш денег - позовем! :)))
Сховати
FCDKFan, кошти на придбання гравців мають забезпечуватись не лише з карману спонсорів і власників, а й від доходів самого клубу. Це єврокубки, вдалі трансфери, хороша селекційна робота, виховування своїх талантів і продаж не за копійки. Це все в нас на найнижчому рівні.
Наша селекция во всей красе.И так во всех аспектах клубной деятельности..