2 лютого 2018 15:30

Сборная Украины U-16: минимум 10 спаррингов в 2018 году

Свій перший офіційний матч юнацька збірна, сформована з футболістів 2002 року народження, зіграє у жовтні 2018-го.


Це буде старт у кваліфікаційному раунді Євро-2019 (U-17). До цих баталій підопічні Володимира Єзерського проводитимуть товариські зустрічі.


Перший збір у команди запланований із 17-го по 25 березня. На ньому вона зіграє два товариські матчі зі збірною Грузії (22-го та 24-го числа). Наступний тренувальний етап проходитиме з 22-го по 30 квітня. У цей період синьо-жовті візьмуть участь у Турнірі розвитку УЄФА, який відбуватиметься у Фінляндії. Під час наступного збору, з 19-го по 25 травня, подопічні Володомира Єзерського відвідають Сербію, де зіграють на турнірі Миляна Милянича. Потім команда збереться на період із 8-го по 19 серпня. А останній для українців збір перед стартом у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи проходитиме з 16-го по 21 вересня, синьо-жовті в гостях зіграють два товариські поєдинки зі збірною Ірландії.


Нагадаємо, що на шляху до континентальної першості, фінальна частина якої пройде в Ірландії, українській команді доведеться спочатку зійтися у кваліфікаційних протистояннях з однолітками із Боснії і Герцеговини, Ісландії та Гібралтару. Матчі цієї стадії змагань відбудуться восени поточного року — 10-го, 13-го та 16 жовтня у Боснії і Герцеговині.


До еліт-раунду Євро-2019 потраплять по дві кращі збірні з кожної групи, а також чотири колективи, що посядуть треті місця і матимуть найкращі турнірні показники у зустрічах із топ-парами. Поєдинки еліт-раунду ЧЄ відбудуться у березні, а фінальна частина змагань — у травні 2019 року.


Склади кваліфікаційних груп


Група 1: Нідерланди, Швеція, Чорногорія, Ліхтенштейн.

Група 2: Боснія і Герцеговина, УКРАЇНА, Ісландія, Гібралтар.

Група 3: Австрія, Словенія, Болгарія, Мальта.

Група 4: Іспанія, Ізраїль, Фарерські острови, Македонія.

Група 5: Шотландія, Швейцарія, Кіпр, Косово.

Група 6: Росія, Данія, Грузія, Естонія.

Група 7: Франція, Польща, Фінляндія, Люксембург.

Група 8: Чехія, Норвегія, Азербайджан, Албанія.

Група 9: Сербія, Угорщина, Румунія, Литва.

Група 10: Туреччина, Словаччина, Північна Ірландія, Сан-Марино.

Група 11: Португалія, Уельс, Білорусь, Казахстан.

Група 12: Бельгія, Греція, Латвія, Молдова.

Група 13: Італія, Хорватія, Вірменія, Андорра.