1 лютого 2018 14:49

Официально. Игорь Литовка - игрок "Десны"

Вже за два дні чернігівська Десна відправиться на другий начально-тренувальний збір, який цього разу пройде на березі Чорного моря в Турречині. Сьогодні стало відомо, що разом з командою на збір поїде і новий воротар – Ігор Литовка став гравцем Десни. Про це повідомив офіційний сайт "сіверян". Ігор Юрійович Литовка народився 5 червня 1988 року в місті Нікополь, вихованець місцевого футболу.


У ДЮФЛ виступав за нікопольські команди — "Колос" і "Обрій". Вигравав чемпіонат України, у якому виступали юнаки до 19 років. В 2006 року виступав за "Електрометалург-НЗФ" в аматорському чемпіонаті України. Взимку 2007 року перейшов до клубу "Севастополь", клуб тоді виступав у Другій лізі України. У команді дебютував 5 травня 2007 року у виїзному матчі проти комсомольського "Гірника-спорт" (0:3), Литовка вийшов у додатковий час замість Олександра Сокоренко. Узимку 2009 року був відданий в оренду в сімферопольську "Таврію", в команді провів півроку та зіграв 11 матчів у молодіжній першості України. Наприкінці січня 2010 року уклав новий контракт із "Севастополем" на три роки. У сезоні 2009/10 "Севастополь" зміг стати переможцем Першої ліги України та вийти у Прем’єр-лігу.


У Прем’єр-лізі Литовка дебютував 19 листопада 2010 року в домашньому матчі проти київського "Арсенала" (0:2). Наступного матчу проти київського "Динамо" Литовка зміг парирувати два пенальті від Романа Єременка та Артема Мілевського, проте команда все ж програла 0:2.