30 січня 2018 14:38

Андрей ПОЛУНИН: "У "Нефтяника-Укрнафты" долгов нет"

Директор клубу з Охтирки Андрій Полунін розповів прес-службі ПФЛ про останні події в клубі. Минулого понеділка, 22 січня, "Нафтовик-Укрнафта" вийшла з відпустки і розпочала підготовку до весняної частини чемпіонату. Про фінансову та кадрову ситуацію, а також про умови для підготовки команди розповів прес-службі ПФЛ директор команди Андрій Полунін.


- Андрію Вікторовичу, яка зараз ситуація у "Нафтовику-Укрнафті" у фінансовому плані?

- Команда зібралася минулого понеділка. З відпустки хлопці вийшли без боргів по зарплатні, немає заборгованості і перед тими, хто залишив команду через закінчення контракту чи запрошення у інші команди.


- Контрольні матчі вас порадували?

- Позаду дві контрольних гри, де тренерський штаб мав змогу переглянути потенційних новачків. Зіграли з ФК "Полтава", здобувши мінімальну перемогу, а вчора - з ФК "Геліос", програвши 1:5. У п’ятницю, другого лютого, нас очікує поєдинок з одним із претендентів на здобуття професіонального статусу "ВПК-Агро" з Дніпропетровської області. Цим матчем ми завершимо перший збір, і вже четвертого лютого стартує другий етап підготовки.


І вже наступного дня після відновлення зборів вирушаємо до Полтави для участі у Кубку В.Пожечевського, який проходитиме з 05 по 15 лютого, уже сплатили вступний внесок для участі в змаганнях.


- Яка кадрова ситуація в команді?

- На контракті у нас зараз 12 футболістів. Проте уже зараз на зборах знаходяться потенційні новачки. Зрозуміло, що як і в усьому українському футболі, ситуація не ідеальна. Проте команда готується, і ситуація у нас стабільна в усіх відношеннях. Затверджено фінансовий кошторис і з огляду на нього ми й проводимо комплектацію. Поки не оголошуємо прізвища тих, хто знаходиться на перегляді. Але нас у тому числі цікавлять як футболісти з іменем і досвідом, так і молоді, перспективні хлопці.

Протягом контрольних матчів першого збору, а також п’яти поєдинків Кубку Пожечевського ми визначимося з тими людьми, хто нам допомагатиме навесні вирішувати завдання збереження прописки у Першій лізі.


- Можна гарантовано сказати, що цього сезону фінансові проблеми позаду?

- Так, кошторис складено і затверджено аж до завершення змагань. У нас залишилися ті ж інвестори, вони дали гарантії, що продовжать фінансувати команду. Ми зараз знаходимося у небезпечній зоні вильоту у турнірній таблиці, тому глобальне завдання перед командою - покращення становища протягом весняної частини.


- Тренерський штаб Володимира Книша налаштований агресивно, щоб "Нафтовик-Укрнафта" дала навесні бій своїм суперникам у 12-ти матчах, що залишилися?

- Абсолютно адекватно реагує на ситуацію Володимир Миколайович. Цей фахівець доводить, що він є справжнім професіоналом, здатним довести до логічного завершення справу, за яку взявся. Для нього ця команда не порожній звук. Всі розуміють, що ситуація така, що потрібно перетерпіти тимчасові труднощі в економіці нашої країни. Від цього залежить і стабільність нашого клубу.


Вважаю, що зараз щонайменше половина команд ПФЛ мають свої труднощі, нюанси. Просто не всі афішують це. Головне, що наставник працює спокійно з тими гравцями, хто в нього є на даний момент. І робить це досить якісно, адже наші футболісти в індивідуальному плані зростають. І це помітно неозброєним оком. Володимир Книш уміє працювати і постійно це доводить на практиці.


- Можливість для якісної підготовки в Охтирці існує?

- Так, із цим проблем немає. Є готель, де живе команда, організовано харчування, маємо у своєму розпорядженні спорткомплекс, де проводимо заняття, басейн, тренажерний зал, сауну. Все для підготовки маємо і футбольні люди знають, що у нас для цього створено гарні умови.