29 січня 2018 11:03
2

Аэропорт "Борисполь" опубликовал временные правила слот-координации в день финала Лиги чемпионов

Тимчасові правила слот-координації, тобто процедура погодження авіакомпаніями рейсів, мають на меті збільшити пропускну спроможність аеропорту. Завдяки ним аеропорт Бориспіль зможе обслужити більше вболівальників.


Транспортна модель заходу прогнозує більше 130 додаткових чартерних рейсів, які в день матчу привезуть 20 тисяч вболівальників двох команд. Це на додаток до поточної операційної діяльності аеропорту — регулярних рейсів українських та іноземних авіакомпаній. Інфраструктура аеропорту не розрахована на такий пасажиропотік.

Таким чином, летовище повідомило, що у період між 25-м та 27 травня аеродром не зможе забезпечити прогнозовану кількість повітряних суден місцями для нічної та довготривалої стоянки. Перевізникам рекомендується надіслати запит на отримання слотів для нічної/довготривалої стоянки в інші аеропорти України або в аеропорти сусідніх держав.

«Слот-координація потрібна для того, щоб під час великого навантаження на аеропорт оптимізувати роботу усіх служб для пришвидшення пропуску пасажирів, що прилітатимуть до Києва, – пояснив Сергій Хижняк – менеджер з транспорту та мобільності під час проведення фінальних матчів чоловічої та жіночої Ліги чемпіонів УЄФА 2018 року у Києві. - У звичному режимі аеропорт розглядає заявки на часовий слот у порядку черги. Цього разу «Бориспіль» збиратиме усі заявки, після чого узгоджуватиме рейси з урахуванням пропускної спроможності».

Обробка запитів авіакомпаній на отримання слотів для рейсів, що виконуватимуться в рамках забезпечення проведення фіналу Ліги чемпіонів у Києві, розпочнеться одразу після визначення обох команд, що братимуть участь у матчі. Офіційна дата закінчення прийому заявок – 23 травня. Потім дозволено вносити лише зміни до розкладу погоджених рейсів.

«У день фіналу в «Борисполі» діятимуть і додаткові вимоги. На чартерних рейсах узагалі не допускатиметься багаж, буде мінімальна заправка літака та мінімальне завантаження бортового харчування. Пасажири повинні будуть зареєструватися заздалегідь на свої рейси в обидва кінці. Ці дії частково розвантажать роботу київського летовища», - додав Сергій Хижняк.

Детальні правила слот-координації та пріоритетність при розподілі слотів будуть опубліковані і розповсюджені додатково наприкінці березня 2018 року.
Что вы лепите! У вас 2 терминала пустыми стоят. Задействуйте.
Сховати
Игорь, Это же не компьютерная игра, что можно нажать кнопку вкл.