15 січня 2018 19:54

Сергей Макаров: "К процедуре лицензирования вошли сразу семь потенциальных новичков"

Президент ПФЛ Сергій Макаров розповів про проходження клубами атестації та позитивні моменти міжсезоння.


- Підбиваючи підсумки осінньої частини сезону, набагато більше було позитивних моментів. Серед негативу виділю зняття ФК "Тернопіль". Але в цілому, враховуючи ситуацію в країні, можу сказати, що завершили осінню частину на мажорній ноті. Радує підвищення відвідуваності, особливо це стосується другої ліги. Я би сказав, що там зараз футбольний бум, сплеск глядацького інтересу.


Ми у постійному контакті з керівництвом Комітету з атестації ФФУ. Процедура атестації знаходиться на початковому етапі, про якусь конкретику говорити ще зарано. Всі наші клуби увійшли до цієї процедури, всі мають намір виконати умови для участі у змаганнях і наступного року. Разом із тим, за нашою інформацією, до процедури ліцензування увійшли одразу семеро потенційних новачків.


Ми вкотре акцентували увагу усіх наших клубів на тому, що під час атестування до них будуть ставитися досить суворо. Їм доведеться підтверджувати право на отримання атестату у жорстких умовах. Тому ми націлюємо наші клуби на те, щоб цю процедуру вони проходили дисципліновано, зосереджено і не допускали зриву участі в змаганнях через невиконання атестаційних критеріїв.


У порівнянні з минулим роком, нинішня зимова пауза більш позитивна у плані підготовки клубів і їх матеріально-технічного забезпечення. Усі клуби почуваються досить упевнено, - цитує Сергія Макарова офіційний сайт ПФЛ.