13 січня 2018 16:05

Всеукраинское объединение тренеров наградило лучших наставников по итогам 2017 года

Сьогодні в конференц-залі “Еліта” фешенебельного столичного готелю “Русь” відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів щорічної премії нашого Об’єднання за спортивні досягнення у професіональних лігах 2017 року. Приємно відзначити, що, хоча наше Об’єднання лише започатковує традицію нагородження найкращих тренерів України, на прем’єрну церемонію завітало керівництво вітчизняного футболу, наші провідні тренери та зарубіжні спеціалісти, численні представники ЗМІ та дружніх спортивних організацій.


У вступному слові президент Об’єднання Микола Павлов відзначив, що наша організація несе об’єднавчу місію й згуртовує всіх навколо футболу. Мета процесу оцінювання – не критикувати чи акцентувати увагу на недоліках, а відзначати найкраще, показувати позитивний приклад, знаходити самородків нашого тренерського цеху не лише на найвищому рівні, а й у нижчих лігах, яким приділяють зазвичай менше уваги.


Прямою мовою:
“Нам приємно, що, хоча Об’єднання існує не так давно, але ми вже маємо чимало авторитетних членів та своїх друзів, які готові нас підтримати. Так, як Микола Миколайович Лавренко, спільно з яким ми реалізовуємо низку проектів, у тому числі, й у царині дитячого футболу. Завдяки його підтримці, маємо офіс у центрі Києва та чудові умови для проведення церемонії в готелі “Русь”. Раді співпрацювати і з президентом компанії “Будпостач” Дмитром Вікторовичем Шитліним, який вирішив підтримувати тренерський цех України. На досягнутому не зупиняємося – працюємо далі. Окрім тих проектів, які ми не виносимо на суд громадськості, допомагаючи в складних ситуаціях вітчизняним тренерам, ми презентуємо у майбутньому і кілька новинок. Зокрема, задумалися – і за рекомендації наших товаришів – над тим, щоб відзначати найкращих тренерів у студентському та дитячому футболі, готувати науково-методичні новинки та дослідження з історії вітчизняного тренерства. Ми вдячні за співпрацю ФФУ, УПЛ, ПФЛ та нашим колегам із профспілки “Футбол України”. Раді співпрацювати з усіма, хто цінує роботу вітчизняного тренерського цеху та вшанування пам’яті наших корифеїв – Валерія Лобановського, Володимира Ємця та Геннадія Жиздика, Євгена Кучеревського, Віктора Прокопенка та багатьох великих тренерів”.


З вітальним словом до присутніх звернулися перші віце-президенти ФФУ Вадим Костюченко та Олександр Бандурко, а голова Федерації футболу міста Києва Ігор Кочетов вручив низці визначних київських футбольних діячів пам’ятні нагороди. До привітання та нагородження лауреатів долучилися визначні вітчизняні футбольні фахівці.


Приз найкращого тренера України 2017 року в Другій лізі головний тренер “Енергії” (Нова Каховка) Олег Федорчук отримав з рук Павла Яковенка.


Нагороду найкращому тренеру України 2017 року в Першій лізі головному тренеру “Десни” (Чернігів) Олександру Рябоконю вручав технічний директор ФФУ Олег Протасов.


А приз найкращому тренеру Прем’єр-ліги 2017 року головному тренеру “Олімпіка” (Донецьк) Роману Санжару вручив Леонід Буряк.


Вітальні слова звучали від наших дружніх організацій. У тісному колі перед присутніми виступили виконавчий директор Прем’єр-ліги Євген Дикий, президент Професіональної футбольної ліги Сергій Макаров, голова Всеукраїнської профспілки «Футбол України» Ігор Гатаулін, один із старійшин футзалу та футболу Геннадій Лисенчук.


Лауреати відзначили, що стежили за річною роботою Об’єднання та радо прийняли відзаки. Хоча, як вони відзначили з похвальною скромністю, футбол – командна гра, тож заслуги за досягнення вони розділяють зі своїми колективами однодумців, а багато колег гідні такого визнання.


Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу має чимало задумок та планів, а також готове підтримувати вітчизняних фахівців по всьому світу. Все – заради того, щоб наша, українська, футбольна тренерська школа підвищувала свій авторитет та множила славні традиції!