12 січня 2018 19:14

Василий КОБИН: "Турция? Все может быть"

Вже екс-гравець "Вереса" Василь Кобін розповів FootBoom, про своє розтавання з рівненським клубом та як команда відреагувала на відставку Вірта.


- Чи правда, що ви більше не являєтесь гравцем "Вереса"?

- Так, ця інформація відповідає дійсності.

- Ви розірвали контракт з клубом за взаємною згодою сторін?


- Так, звісно. Претензій до клубу, в тому числі і фінансових у мене не має. Хто був ініціатором розриву контракту? Не знаю. Мені важко сказати. Коли ми підписували договір, то в ньому був пункт згідно якого обидві сторони могли розірвати відносини у односторонньому порядку. На даний час так склалися обставини. З керівництвом "Вереса" ми обдумали всі "за" і "проти" та вирішили розійтися.


- У вас є варіанти продовження кар’єри?

- Поки що визначаюся зі своїм майбутнім та знадхожуся у пошуках нового клубу.


- В Україні залишитесь чи поїдете за кордон?

- На 100% ще не визначився де і в якій країні буду грати.


- Раніше писали, що ви можете перейти до чемпіонату Туреччини. Такий варіант ще існує?

- Все може бути, все може статися.


- Можна сказати, що "Верес" дав вам новий поштовх у кар’єрі?

- Ні, я б так не сказав.


- Ви задоволені відрізком часу проведеним у "Вересі"?

- Звісно. Не можу оцінити свою гру у процентному відношенні, адже команда будувалася, була молодою. У свою чергу я робив усе, що від мене залежало. Скільки мав сил – все віддавав цій команді. У футболі людина або виконує свою роботу добре, або робить її погано.


- Нещодавно звільнили Юрія Вірта. Чи правильно вчинило керівництво, ажде команда знаходиться на 5 місці?

- Мені важко говорити на цю тему. Думаю, что все покаже час і проведені матчі у чемпіонаті України. Є люди, які витрачають на команду гроші, тому їм видніше.


- Як звістку про відставку Вірта сприйняли ваші екс-партнери?

- По-різному, проте хлопці залишаються професіоналами, адже захищають емблему "Вереса". Як би не розвивалися події, але футболісти повинні йти до спільної мети та працювати далі. Дехто з хлопців був засмучений, хтось взагалі не міг зрозуміти чому так сталося. Керівництво "Вереса" витрачає гроші і вибирає свій шлях. Це їхнє право.


- Чи встигли познайомитися з Юрієм Свірковим?

- Ні, навіть його не бачив.


- Чи зможе "Верес" без Вірта виконати поставлену задачу потрапляння до першої шістки?

- Шанси у команди є. "Верес" знаходиться на п’ятому місці і все буде залежати від трьох матчів, що залишилися. Якщо взяти календар, то він не самий найважчий. У деяких суперників "червоно-чорних" є більш неприємні ігри. Шанси "Вереса" потрапити до першої шістки – 50 на 50.


- Що хотіли б сказати вболівальникам?

- Перш за все, хочу побажати, щоб "Верес" виконав поставлене завдання та демонструв видовищну та красиву гру. Вболівальникам – терпіння, навіть, якщо у футболістів не все буде виходити, все одно потрібно підтримувати команду. Думаю, що у рівненського "Вереса" є майбутнє. Якщо фанати і надалі так вболіватимуть, як це було при мені, то хлопці будуть ще більше прибавляти і віддаватися у кожному матчі.