10 січня 2018 18:50
1

Воспитанник "Динамо" покидает "Ворсклу"

Позиція голкіпера в будь-якій команді – місце майже святе. Польові гравці з року в рік, послуговуючись тенденціями сучасного футболу, тяжіють до зміни позицій, універсалізації, про яку любив говорити ще Валерій Лобановський, а от воротар – ніби з іншого жанру. У «Ворсклі» в усі часи конкуренція за пост номер один була запеклою, хоча це жодним чином не впливало на стосунки кіперів поза полем.

З’явившись у команді рівно рік тому, Богдан Сарнавський змушений був долати конкуренцію інших своїх колег за амплуа у «Ворсклі». Та Шуст із Ткаченком де-факто затіняли цю перспективу для Богдана, який часто-густо змушений був грати за молодіжний склад ворсклян, і встиг лишень три гри за головну команду за рік.

Не дивно, що амбітний 22-річний воротар висловив своє бажання змінити обстановку, і в полтавському клубі Богданові пішли назустріч, дочасно припинивши дію чинного трудового договору.

Назва здивувала. Наскільки я пам`ятаю, коли Сарнавський переходив з "Арсенала" до "Шахтаря", лунала критика на адресу селекціонерів "Динамо", мовляв, свого часу записали хлопця у безперспективні, а тепер він дістався головному супернику. Тепер замислюєшся: може, це була не помилка, а далекоглядність?