3 січня 2018 15:35
4

Что нужно знать о потенциальном новичке "Динамо" Ричмонде Буачи

Київське Динамо активно проводить зимове трансферне вікно. Біло-сині вже встигли підсилитись вінгером Копенгагена Беньяміном Вербичем. Поповнити ряли підопічних Олександра Хацкевича може ще один гравець лінії атаки – нападник Црвени Звєзди Річмонд Буачі.


Ганський форвард наразі виступає в складі віце-чемпіона Сербії. Річмонд минулого року перейшов до сербського клубу. Балканці тривалий час не могли зрозуміти як правильно вимовляти прізвище свого новачка, оскільки пишеться воно як Буак’є – Bуakye, однак в першому ж інтерв’юдля клубного каналу Црвени Звєзди гравець представився як Річмонд Буачі.


Не тільки незвичною вимовою прізвища цікавий цей футболіст. Ганський нападник надзвичайно результативно проводить цей сезон. На рахунку Буачі вже 23 голи у 28 матчах. А загалом за увесь календарний 2017 рік Річмонд в складі клубу та збірної забив 45 м’ячів. Не зважаючи на свої лише 24 роки, нападник встиг пограти у чотирьох різних країнах.


Першим європейським клубом для Буачі у 16-річному віці став Дженоа. Але впродовж 4 років перебування у Генуї за першу команду Річмонд провів лише 7 матчів і забив 1 гол. Значно частіше нападник з’являвся у складі юнацької команди Дженоа – 44 матчі і 18 забитих м’ячів. Вдалі виступи ганця на молодіжному рівні привернули увагу Сасcуоло, який на той момент виступав у Серії Б. Буачі на правах оренди провів сезон у другому за класом дивізіоні Італії. Вояж можна назвати вдалим. Річмонд Зіграв у 34 із 38 матчів і забив 10 голів.

Яскрава гра Буачі, нехай навіть у нижчому дивізіоні, викликала інтерес Ювентуса. Влітку 2012-го нападник перебрався із Дженоа до одного із найбільш титулованих клубів Італії за 4 мільйони євро. 19-річного форварда називали новою зіркою і надією ганського футболу. Але шансу у першій команді туринців Буачі так і не отримав. Два сезони він провів по орендах. Спочатку у вже знайомому Сасcуоло, а потім спробував свої сили в Іспанії у складі Ельче.


У 2014-му Аталанта за 1,6 мільйонів євро придбала у Ювентуса 50% прав на Буачі. А через рік викупила інші 50% за 1,6 мільйона. У свій перший повноцінний сезон в Серії А Річмонд був гравцем основного складу нової команди. Загалом в чемпіонаті та кубку Італії ганець виходив на поле 22 рази і зумів відзначитись 5 голами. Не надто вражаючий показник в порівнянні із тими авансами, які видавались молодому гравцю. Наступними клубами для Буачі були Рода та Латіна. До складу останнього він перейшов на постійний контракт.


Здавалось, гравець повернувся до тієї ліги, де йому найкраще вдавалось забивати. Але декілька невдалих попередніх етапів, мабуть, позначились на впевненості Буачі і той за два сезони в Серії Б у 33 матчах тільки 3 рази забив у ворота суперників. Переламним для Річмонда став перехід у Црвену Звезду. В складі сербського гранда ганець одразу забронював собі місце в основі команди і регулярно підтверджував свій статус забитими м’ячами. За півтора роки проведених у складі армійців Буачі забив 39 голів у 48 матчах.

А вот каркать преждевременно FootballHubу не стоило-бы!!! Писать больше не о чем? Перейдет - тогда пишите!
Я б не назвав Буачі потенційним гравцем Динамо. Вважаю, що вірогідність цього переходу не перевищує 5-10%.
Неоднозначный игрок, при том Африка...
Сховати
Ну и что, что Африка? Это не бразильцы для Динамо :) Кто был из Африки в Динамо все хорошо играли! Юссуф, Бангура, Каддури, Диакате, Мбокани... может кого забыл, но к вышеперечисленным претензий совсем нет!