29 грудня 2017 22:55

Юрий ВИРТ: "У руководства "Вереса" были опасения, что команда не попадет в первую шестерку"

Сьгодні офіційно стало відомо, що Юрій Вірт залишив посаду головного тренера "Вереса". Юрій Миколайович знайшов час, щоб поспілкуватися з журналістом FootBoom і розповісти про причини розставання з командою.


- Коли ви дізналися, що керівництво клубу хоче припинити з вами трудові відносини?


- В суботу, 23 грудня.


- Розкажіть, як це трапилося?


- У мене відбулася зустріч з генеральним директором Паньківим Андрієм Ярославовичем, на якій він повідомив, що керівництво клубу прийняло рішення щодо мого звільнення з посади головного тренера. Також він сказав, що ця інформація підтвердиться трішки пізніше. Сьогодні ми з ним повторно зустрілися і десь біля години розмовляли. Я підписав документ, що не маю ніяких претензій до клубу і ми розірвали контракт.


- Чим керівництво "Вереса" було незадоволене?


- У них було побоювання, що команда не потрапить у першу шістку. У зв’язку з цим буде запрошений новий головний тренер, який буде виконувати поставлене завдання.


- Які емоції у вас після відставки?


- Найприкріше те, що ми не обіграли "Карпати", коли вигравали з рахунком 2:0. Оце найобразливіше. А що стосується моєї відставки, то, розумію, що це життя. Кажуть, що тренером стають після першої відставки, яка сьогодні і сталася. У мене ще не було зустрічі з почесним президентом "Вереса" Богданом Копитком, але вона відбудется після Нового року. Зустрінемося і я подякую керівництву клубу, яке мене підтримувало за весь час моєї роботи. Скажу відверто, що ми розійшлися у дуже хороших відносинах. В мене немає жодних питань чи образ на "Верес". Я всім щиро вдячний, тому що мені довірили команду – молодому і починаючому тренерові. Команду, яка ставить перед собою серйозну задачу потрапити у першу шістку. Звичайно, не все було ідеально. Були й помилки, але можна згадати і хороші поєдинки. Ми створили команду про яку, дійсно, говорить вся Україна. Хороший колектив який показує якісну гру і дає результат. Дуже цим пишаюся, тому що підняв планку дуже високо і тепер, напевно, у мене будуть команди, які ставитимуть перед собою високі завдання. Планка не повинна опускатися нижче.


- Зараз плануєте трішки відпочити, а вже потім очікувати пропозиції від інших клубів?


- Знаєте, я не дуже втомився (сміється – прим.). Дуже були прекрасні півроку у "Вересі". Відчув неймовірні емоції, які неможливо передати. Надіюсь, що моя "відпустка" надовго не затягнеться і знайду команду, яка буде ставити перед собою високі завдання.