19 грудня 2017 11:56

Олег ФЕДОРЧУК: "Коноплянке уже 28 лет - надо взрослеть, становиться солидным"

Закінчилося перше коло чемпіонату Німеччини з футболу. У турнірі виступають лідери збірної України. 28-річний Євген Коноплянка із "Шальке", Гельзенкірхен і його одноліток Андрій Ярмоленко, який представляє дортмундську "­Боруссію".

"Шальке" посідає друге місце. "Боруссія" — третє, відстаючи на два очки. Але індивідуальні показники в Ярмоленка кращі. Він забив шість м'ячів і віддав три голеві передачі, вважається гравцем основного складу. Коноплянка у сезоні забив одного разу й тричі асистував партнерам. Переважно виходить на заміну.


— Проблема Коноплянки полягає не в футбольному, а в людському факторі, — каже експерт. — Євген за натурою егоцентрист. Йому хочеться бути головною скрипкою, щоб усе оберталося навколо нього. Але при цьому він поки що не є скрипалем вищої категорії. Його рівень — п'ята-шоста команда топ-чемпіонатів. А щоб закріпитися вище, потрібно підпорядкувати себе колективу. Інакше він має шанс ніде надовго не затриматися. Коноплянці не вистачає солідності. Створив собі образ хлопчика старшого шкільного віку, постійні інтерв'ю зі смішинками й жартами. Для вболівальника це приємно. Але гравцеві 28 років — треба дорослішати, ставати солідним. Німців така поведінка дратує. І зовсім протилежний приклад — Ярмоленко, який із перших днів у "Боруссії", поводиться серйозно.