18 грудня 2017 23:15

"Карпаты" поздравили детей с праздником дня Святого Николая

Напередодні свята Миколая, за доброю традицією, ФК «Карпати» разом із своїми спонсорами та партнерами, відвідують 5 навчальних закладів, де вітають дітей та дарують різноманітні приємні сюрпризи. Цьогоріч, помічниками святого Миколая, а заодно і представниками «зелено-білих» стали молоді футболісти, вихованці карпатівської школи Олег Мозіль та Орест Лебеденко.


Першим пунктом призначення делегації стала школа ФК «Карпати»; гравці завітали якраз у той час, коли в юних «левів» проходило заняття із зарубіжної літератури. Урок довелося перервати і тимчасово перетворити його на співи з мандариновими ароматами. Діти затягнули «Ой, хто-хто Миколая любить», а потім розхапали величезний пакет із соковитими мандаринами.


Саме учні першими побачили, як виглядають нові календарі на 2018 рік, що їх «зелено-білі» виготовили спільно із преміум-спонсором компанією Salamander. Нагадаємо, у новому календарі зібрані усі найважливіші історичні миттєвості в житті львівських «Карпат» за 55 років її життя, із дня заснування. Концепція календаря побудована на принципі модульних картин, які складаються із окремих шматочків історії, немов із пазлів. Від 60-их і до сьогодні.


Попрощавшись із школярами, карпатівці вирушили до навчально-реабілітаційного центру «Джерело», де займаються діти та молодь із важким недугом – дитячо-церебральним паралічем. Попри фізичні труднощі, представники «Джерела» є відданими вболівальниками «Карпат» та намагаються не пропускати жодного матчу своїх улюбленців. Молодь із «Джерела» якраз знаходилася на імпровізованому концерті Віктора Винника, лідера гурту «МЕРІ». Відомий виконавець не є фанатом футболу, зате клавішник його гурту Микола Гаврилів, як запевняє Віктор Винник може годинами говорити про «Карпати» - свою улюблену команду. Мабуть, календар від «Карпат» та Salamander, що його подарували Віктору Виннику, найближчим часом прикрашатиме стіну саме Миколи Гавриліва.


Звісно, на усіх чекали смачні подарунки: компанія «Карлсберг Україна» презентувала дітям смачний квас, теплі шалики та розмальовки, а компанія VIVI здивувала малечу натуральними та корисними соками. Від кондитерської фабрики «Ярич» представники «Джерела» отримали ящики з печивом Petit Beurre та «Марія». Благодійну ініціативу «Карпат» підтримала і компанія «Молокія», яка подарувала дітям велику кількість натуральних йогуртів із найрізноманітнішими смаками власного виробництва. До слова, представник компанії «Молокія» у Львові Андрій Магадов із радістю приєднався до делегації «зелено-білих» та особисто вручав смачні подарунки для малечі.


Молодь із «Джерела» не залишилась в боргу перед футболістами та віддячила їм щирими усмішками, а також ялинковими іграшками і листівками, зробленими власноруч.


Після «Джерела» карпатівці вирушили до школи-інтернату №100 для дітей із вадами зору. Таких закладів в Україні одиниці, адже незрячим дітям необхідна спеціальна опіка. І все ж, футбол школярі люблять, а особливо їм подобаються візити футболістів «Карпат». Тож Оресту Лебеденку та Олегу Мозілю довелося залишитися – діти не відпускали гравців, поки не отримали бажаних фото та автографів.

Нарешті, завершальним аккордом, стала поїздка до школи-інтернату Марії Покрови для дітей із вадами слуху. Як і торік, учні з нетерпінням чекали на приїзд гостей.


Міцно тримаючи в руках печиво від «Ярич», напої від «Карлсберг Україна», соки від VIVI та йогурти від «Молокії», дітей ще очікувало знайомство із новими календарями. На кожному з них карпатівці залишили свої автографи, адже серед дітей виявились і палкі фанати «Карпат», які намагаються не пропускати жодного домашнього матчу.