12 грудня 2017 11:17

Виктор ГРАЧЕВ: "Киевляне должны были побеждать соперников в Лиге Европы в любом состоянии, что они и сделали"

Минулого тижня закінчилися матчі групового турніру футбольних єврокубків. Донецький "Шахтар" зіграє у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Київське "Динамо" — 1/16 фіналу Ліги Європи. Луганська "Зоря" не змогла пробитися до раунду стикових матчів.


— Якби кияни не вийшли із такої групи, команду треба було розпускати. Клубні симпатії й антипатії тут ні до чого. Жоден із суперників "Динамо" не представляв провідний європейський чемпіонат. Кияни повинні були перемагати їх у будь-якому стані. Що вони і зробили, — каже колишній футболіст "Шахтаря" 61-річний Віктор Грачов.


Щодо "Зорі", то тут ситуація інакша. Луганців розхолодив виграш двох матчів поспіль — в "Атлетика" на виїзді й "Герти" вдома. Гравці розслабилися. І в трьох матчах, що залишилися, не змогли взяти бодай очка. Хлопці помилилися стратегічно. Треба було всі зусилля зосередити на "Естерсунді" зі Швеції. А потім намагатися зачепитися за залікові бали в матчах з іспанцями й німцями. Натомість шведам "Зоря" програла два матчі. Оптимісти кажуть, що досвіду набралися. Який досвід, адже футбольне життя ось прямо зараз і проходить. Треба було хапати від нього все. Натомість підопічні Вернидуба відкладали завдання до останньої зустрічі. А коли програли і її, то виявилося, що досвід буває сумний.