8 грудня 2017 15:24

Александр ХАЦКЕВИЧ: "Отпускаем Виду с чистой душой, нам повезло работать с ним"

Головний тренер київського «Динамо» Олександр Хацкевич розповів про стан команди після матчу Ліги Європи проти «Партизана», поділився очікуваннями від майбутньої гри проти «Олександрії» та прокоментував те, що Домагой Віда залишає команду.

- Пройшли перші півроку вашої роботи в київському «Динамо». Чи можна підбити якісь підсумки?

- У нас ще післязавтра гра чемпіонату України, тільки після цього можна буде підбивати підсумки.

- В якому режимі команда буде готуватися? Чим хлопці займаються після вчорашнього матчу?

- Одна група відновлюється, друга тренується. У нас зараз процес відновлення та підтримуючий режим.

- Настрій хороший після перемоги над «Партизаном»?

- Звичайно, настрій хороший. Але це вже історія, хороша історія.

- Чого очікуєте від матчу проти «Олександрії»? Як налаштовуєтеся на гру? На мажорній ноті хочеться закінчити рік?

- Усім нам хочеться закінчити рік на мажорній ноті. Кожна команда вирішує свої завдання. «Олександрія» вирішує завдання потрапити в «шістку». Не так багато часу залишилося.

- Незважаючи на те, що залишився один поєдинок у чемпіонаті України, ви вже напевно маєте плани на збори? Може, розкажете, що чекає команду на зимових зборах в Іспанії?

- Я ще не готовий говорити про те, що буде після закінчення першої частини сезону. Два збори в Іспанії будуть точно.

- Ви закінчили груповий етап Ліги Європи. Чи задоволені виступами, що не вдалося?

- Команда на першому місці закінчила єврокубкову осінь, ми вийшли в 1/16 фіналу Ліги Європи - це найголовніше. Що вдалося, не вдалося - ми це все під час нашої відпустки проаналізуємо.

- Ви вже бачили потенційних суперників, кого хотілося б?

- Ми зараз про це не думаємо. Хлопцям сказав, що у понеділок будемо знати нашого суперника, але це все переноситься на лютий.

- «Олександрія» - відносно непростий суперник. Зараз складні погодні умови, поле незрозуміло якої якості буде. Чого очікуєте від цього матчу? Як будете обирати тактику, виходячи з гравців, які зможуть зіграти?

- Яка тактика, я розповісти не можу. Буде цікава, хороша гра. Команда суперника досить кваліфікована, ми на собі це відчули, особливо у грі Кубка. Для нас це буде теж кубкова гра.

- Віда вчора попрощався з уболівальниками «Динамо», з «Олімпійським». Із якою душею відпускаєте його? Наскільки це втрата для київського «Динамо»?

- Відпускаємо його з чистою душею. Хлопець заслужив грати у більш сильному чемпіонаті. В його кар'єрі це буде нова історія. Мені як тренеру, як людині пощастило, що, нехай і невеликий період часу, але я працював разом із ним, він працював разом із командою. Його футбольний професіоналізм і людські якості заслуговують тільки найтепліших слів.

- Ви в комусь бачите вже йому гідну заміну, можливо, з молодих хлопців «Динамо»?

- Є у нас і група молодих хлопців, але все-таки в обороні повинні грати досвідчені. Все показує тренувальний процес, ігри. Дай Бог, щоб молоді хлопці складали конкуренцію більш досвідченим.

- Домагой Віда зараз знаходиться на базі. Коли відбудеться прощання з командою за зачиненими дверима?

- Ми завтра з ним переговоримо. Все залежить від нього, ми відкриті до його пропозицій.