8 грудня 2017 13:21

Ия Андрущак и Андрей Шевченко - амбассадоры финалов Лиги чемпионов в Киеве

Гравець жіночої збірної України Ія Андрущак та наставник національної команди Андрій Шевченко стали амбасадорами фінальних матчів головного клубного турніру Європи, вирішальні поєдинки якого прийматиме Київ у травні 2018 року.

Наприкінці травня в столиці України відбудуться фінали жіночої та чоловічої Ліги чемпіонів: 24-го на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського дві найсильніші жіночі команди Європи визначать переможця, а 26-го на НСК «Олімпійський» стане відоме ім’я чемпіона ЛЧ сезону 2017/18 серед чоловічих команд.

УЄФА обрав двох амбасадорів фіналів Ліги чемпіонів: Ія Андрущак та Андрій Шевченко стануть офіційними «обличчями» найочікуванішого футбольного заходу серед європейських клубних команд - «Києва-2018»!

Ія Андрущак – гравець національної збірної України, яка неодноразово брала участь у баталіях жіночої Ліги чемпіонів. Півзахисник «синьо-жовтих» виступала за чернігівську «Легенду» та харківський «Житлобуд-1», сумарно забивши два голи в дев’яти єврокубкових поєдинках.

«Безумовно, я дуже рада, що саме мені випала честь представляти увесь жіночий український футбол і бути амбасадором фіналу жіночої Ліги чемпіонів. Це велике свято для усієї жіночої футбольної спільноти. Я запрошую усіх, хто любить футбол! Не тільки жінок, але й чоловіків, хлопців, щоб вони підтримали команди, які зійдуться у фіналі змагань», - зазначила Ія Андрущак.

Андрій Шевченко – найкращий бомбардир національної збірної команди України в історії її виступів, перший українець, який у складі італійського «Мілану» виграв Лігу чемпіонів у 2003 році. Крім того, форвард тричі ставав найкращим бомбардиром турніру. Наставник національної команди шість разів визнавався найкращим футболістом України. З 15 липня 2016 року Андрій Шевченко очолює збірну України.

«Для мене велика честь бути амбасадором УЄФА на фіналі Ліги Чемпіонів 2017/18 років. Неймовірно важливий і сам турнір, виграти який було моєю мрією, і ця мрія здійснилася. Це і моє рідне місто Київ, яке вперше прийматиме вирішальний матч головного клубного турніру Європи. Це і сам стадіон, на якому я розпочав і завершив кар'єру гравця. Я переконаний, що український фінал Ліги Чемпіонів буде незабутнім для всіх його учасників та глядачів і стане чудовою рекламою прогресу нашої країни», – сказав Андрій Шевченко.