29 листопада 2017 11:59

Юрий ВИРТ: "Приехали в гости к "Шахтеру", чтобы пройти в полуфинал"

Напередодні матчу Кубку України проти донецького Шахтаря головний тренер Вереса Юрій Вірт поспілкувався із Footballhub.


Кубок чи чемпіонат? Для нас важливі обидва турніри. Якщо говорити про Кубок, то ми не проходили два етапи, щоби приїхати на екскурсію. У нас завдання – вийти до півфіналу Кубка України. Тому налаштовуємось дуже серйозно. Знаємо силу донецького Шахтаря, але ми приїхали сюди, щоб дати бій і здобути позитивний результат. А позитивний результат – вихід у півфінал.


Шахтар нинішній і Шахтар Луческу – це дві різні історії? В принципі я не можу сказати, що дві різні історії. І при Луческу, і при Фонсеці команда показує дуже яскравий футбол, здобуває хороші результати. Тому я не можу сказати, що є якась велика різниця. Зрозуміло, що в кожного тренера своє бачення, але як грав Шахтар в атакувальний і видовищний футбол, так і грає. Я великих змін я не бачу. Можливо, на початку, коли Фонсека тільки прийшов вони щось змінювали, але повернулись до того, що було при Луческу.


В першому колі у нас вийшла непогана гра з Шахтарем. Забили швидкий гол і це додало нам впевненості у наших силах. Ми програли не по грі. Шахтар мав хороші моменти, але і ми могли забити. За рахунку 1:1 хвилин 20 до кінця матчу Сергійчук мав шанс. Забий він гол, і ми б вже цю перемогу не втратили.


Шахтар без Срни – це інша команда. Дуже важко закрити такого футболіста. Можу сказати, що це супер-футболіст. Дуже велика втрата для Шахтаря. Він справжній капітан і один з найважливіших гравців гірників.

У мене немає ніяких особливих почуттів перед грою з Шахтарем. Так, я провів багато років в Шахтарі, маю там багато друзів. Але це все в минулому, зараз нове життя.


Мені подобається футбол Манчестер Сіті Гвардіоли. Я кайфую від такого футболу. І в Барселоні і в Сіті Гвардіола показує, як може поставити гру.


Рецепт успіху Вереса? Підібрався колектив, в нас є командний дух. І футболісти, я ні в кому не помилився. Дійсно вони борються за команду і результат, показуючи при цьому хороший футбол. Так, не завжди вдаються наші атакувальні дії. Але розумію, що це нова команда. Нам треба підсилюватись, щоби була конкуренція. Це розуміють і футболісти. Вони віддаються на полі. Не жаліють ні себе, ні кого. Тому з цього всього і склалось те, що зараз вийшли на третє місце. Це дуже хороший для нас результат. Ми підняли планку і її треба тримати. Ми вже знаємо свій рівень і нижче не можна опускатись. Щодо бажання, ставлення, дисципліни в мене нема претензій до футболістів. Так, десь є проблеми у виконанні, майстерності, але ми над цим працюємо.


Чи не страшно на третьому місці? Звичайно, конкуренція дуже велика. Хороші команди: Ворскла, Олімпік, Олександрія, Зоря. Є конкуренція, і тим цікавіше буде чемпіонат.