25 листопада 2017 11:51
1

Пат без мата для Лучано Лучи

17 тур багатостраждальної української Прем'єр-Ліги стартує сьогодні. Стартує він з новими арбітражними помилками та подальшими відмазками деяких з них з боку чинного керівництва арбітражу. Помилки були і будуть, людям властиво помилятися, але от відмазки... Так хочеться, щоб їх взагалі не було. Бо у своїх стараннях Лучано Лучі і Ко перевершують всі межі логіки та щотуру переписують арбітражні правила виключно на власний розсуд.


Задля розминки візьмемо момент минулого 16 туру матчу "Карпати" — "Маріуполь". За рахунку 0:1 гравець Маріуполя Мишньов просто взяв "на стегно" Карраскаля. Чистий пенальті арбітр Абдула перетворив на симуляцію, виписавши Карраскалю жовту картку.


Зверніть увагу на позицію арбітра у моменті.


Позиція Абдули


Момент порушення перед його очима, але реакція протилежна. А тепер вчитайтеся у цей "геніальний" постскриптум на сайті комітету арбітрів.


Постскриптум "Карпати" — "Маріуполь"


Особливо привертає увагу фраза "незначний контакт" у гармонійному поєднанні з повтором моменту. Але керівника українських арбітрів Лучано Лучі це хвилює мало. Головне — вигадати щотижневу рубрику "POST SCRIPTUM", де можна ставити з ніг на голову будь-який епізод. Схоже, Лучано Лучі дуже старається наслідувати свого покровителя Колліну.


Він, щоправда, раз в три місяці влаштовував так звані "прес-клуби", де так само перекручував суперечливі епізоди, трактував їх з єдиною метою — виправдати дії арбітрів і виставити дурнями присутніх журналістів. От тільки не розуміє Лучано Лучі: по-перше, будь-яка копія є гіршою за оригінал, а по-друге, він сам далеко не П'єрлуїджі і навіть не Колліна.


Хітом минулого туру стала робота новачка Прем'єр-Ліги, столичного арбітра Миколи Кривоносова у грі "Зоря" — "Верес".


Як Кривоносов не призначає чистий пенальті дивіться тут.


Бригада арбітрів на грі "Зоря" — "Верес"


З будь-якого ракурсу чітко видно одне: кіпер "Зорі" – Лунін — першим грає в м'яч, а гравець "Вереса" Сергійчук грає в Луніна. І не просто грає, а завдає тому ушкодження. І лише зверніть увагу, де тієї миті знаходився арбітр Кривоносов.


Позиція арбітра Кривоносова у моменті


Вочевидь, він просто не встиг за моментом і банально пропустив це порушення правил. І взяти б Лучано Лучі та чесно визнати — так, мовляв, арбітр помилився, перший сезон в Прем'єр-Лізі, молодий, набереться досвіду і все таке...


Але ж ні. Лучі відмазує очевидний фол, прямісінько в ефірі футбольної телепрограми.


Заява Лучі. Стоп кадр ТК Футбол


За день до офіційного виходу традиційної рубрики "POST SCRIPTUM". Ви колись бачили таке? А я бачив. І вам нагадаю. Востаннє сеньйор Лучано займався подібним в ефірі того ж телеканалу улітку. Тоді він "відмазав" арбітра Жабченка перед Суперкубком України. Чим це закінчилося для Жабченка не буду навіть нагадувати.


Як Лучі відмазує Жабченка


А згідно з моєю інформацією, Микола Кривоносов з початку наступного року стане рефері ФІФА. І вкотре Лучано Лучі потрапляє у патову ситуацію. Бо визнати, що Кривоносов помилився, означає виставити себе у смішній ситуації, коли буде вручати йому нашивку ФІФА.


От і старається бос всього українського арбітражу, виправдовуючи очевидні ляпи свого, вочевидь, протеже. От тільки одного не розуміє італієць — подібними ходами він робить ведмежу послугу як Кривоносову, так і решті його колег зі статусом ФІФА. Бо у Європі за подібні проколи ніхто не буде гладити по голівці. Там після 1-2 двох подібних проколів просто не даватимуть судити важливі матчі. Все вкотре зведеться до показухи із приблизною легендою: "Наші арбітри судять в Європі, от тільки матчі молодіжних команд, ігри третьосортних команд у Лізі Європи та матчі збірних на кшталт Грузія — Гібралтар.


Супер матчі українських арбітрів у Європі


Такими рішеннями Лучано Лучі власноруч організував собі патову ситуацію. Лишається дочекатися, коли він набереться мужності і поставить собі ж мат. Бо чекати подібного вчинку від будь-кого з керівництва ФФУ, це наче вірити, що наші арбітри скоро відсудять бодай матч групового турніру Ліги Чемпіонів. Безнадійно! Принаймні з таким керівництвом.


Костянтин Андрiюк

Это как в старом анекдоте:
- Товарищ майор, а правда, что крокодилы летают?
- Да не, глупости все это .
- А почему товарищ генерал говорит, что летают ?
- Ну, так правильно, летают, только очень низко !
Вот так и Лучи, в зависимости от мнения "генерала", устанавливает "высоту полета" крокодилов . )