25 листопада 2017 10:35

Роберто Моралес о потенциальном новичке "Шахтера": "Додо - не совсем топовый латераль"

Після того, як у ЗМІ з’явилася інформація, що донецький "Шахтар" може підписати контракт із талановитим 19-річним бразильським захисником Додо, на сторінках нашого сайту розгорілася палка дискусія серед читачів. FootBoom звернувся за коментарем до відомого вітчизняного журналіста Роберто Моралеса, який працює на телеканалах "Футбол 1"/"Футбол 2". Сподіваємось, думка експерта відносно Додо буде цікава і нашим читачам.


- Додо не зовсім типовий латераль для Бразілейрао. Він має усі характеристики для підтримки атак, але, на відміну від багатьох колег за амплуа, менше робить флангових забігань. Часом він діє як класичний європейський фланговий захисник. Хоча це швидше пов’язане з вимогами тренера "Корітіби". У Додо хороший ривок, стабільний короткий і середній пас, за рахунок чого вихід з захисту команда частіше починає через його фланг. В атаці Додо зрідка навішує м’яч, він віддає перевагу низовому пасу. Також він добре вміє зміщуватися в центр і навіть йти на позицію форварда, адже його команда діє з одним нападником екс-динамівцем Клебером або Алмейдою.


Поки Додо ще мало відіграв на дорослому рівні, зараз лише його другий сезон. На початку року він грав за збірну U-20 на чемпіонаті Південної Америки в Еквадорі. Там був основним і зіграв без спадів, інша справа, що його збірна виглядала поганенько, навіть Річарлісон, який нині став зіркою АПЛ. В чемпіонаті штату Додо не був основним у "Корітібі", потім закрив позицію правого захисника в чемпіонаті Бразилії. Проте команда грала дуже слабко і у липні змінився тренер. Марсело Олівейра прибрав Додо з основи і лише останнім часом повернув, але на позицію правого атакувального хавбека. Серйозний інтерес до цього гравця виявляв чемпіон "Корінтіанс", якому потрібен хороший дублер для збірника Фагнера.


Відзначу, що з усього побаченого за участі Додо, найбільше сподобалась його швидкісна робота після перехоплень, під час контратак.