23 листопада 2017 11:07

Виктор ВАЦКО: "Теперь Смалийчук и Друди уже не смогут ни на кого переложить ответственность"

Футбольний експерт і телекоментатор Віктор Вацко в Facebook розповів про ситуацію в "Карпатах" і поділився своєю думкою про призначення Олега Смайлічука.


Смалійчук - віце-президент, Друді - головний тренер. Бойчишин, як написали всі українські футбольні ЗМІ - формально, оскільки у нього є відповідна ліцензія. У людини, яка все життя тільки й робила те, що знімала футбол на відеокамеру, проте раптом вирішила, що є геніальним тренером, такої ліцензії немає. Але саме відеооператор із посадою виконавчого директора буде, обіймаючи також посаду асистента головного тренера, керувати усім що стосується першої команди - від тренувального процесу, до управління нею під час гри. Уже з лави запасних, а не з трибун телефоном, як донедавна.


Що це означає? Петро Димінський перед сезоном у нашій розмові "для преси" чітко дав зрозуміти кілька важливих речей:


- нові управлінці прийшли у Карпати, взявши на себе зобов’язання у перший же сезон вивести команду у єврокубки;


- президент зі свого боку виконав усе, що попросили у нього нові управлінці - створив їм саме ті умови для роботи, яких вони вимагали;


- гарантував, що рік ці люди у клубі відпрацюють;


- уся відповідальність за діяльність і результати команди у цьому сезоні лежить на цих людях.


Даріо Друді як виконавчий директор і людина, якій, за словами президента, підпорядкована уся футбольна вертикаль у Карпатах, оголосив на старті сезону два ключові завдання для команди на сезон:


- закріпитися в зоні з 4 по 6 місце, а вже в наступних сезонах думати про місце у топ-трійці;


- грати першим номером, якомога більше контролювати м’яч, якомога більше атакувати.


Нi для кого у Львові не секрет, що Друді у Карпати привів Смалійчук, і той перебуває у цілковитому підпорядкуванні свого донедавна агента, а нині віце-президента львівського клубу. Як дивлюсь на всю цю історію я? Для мене призначення Смалійчука і Друді віце-президентом та фактично головним тренером ознака лише одного - тепер ці самопроголошені генії менеджменту, маркетингу, роботи на трансферному ринку і тренерської діяльності відповідальність за невиконання взятих на себе зобов’язань ні на кого більше уже не перекладуть!


Ще раз: за підсумком сезону Карпати повинні потрапити у зону єврокубків. Це офіційно озвучено! Є ще один момент, про який у медіа ніхто нічого не згадував, але знають усі наближені до Карпат люди: зобов’язання нового творчого тандему уже з зими продавати гравців Карпат у європейські клуби за хороші гроші. Але, поки ніхто із офіційних осіб клубу публічно не заявив, я оперувати цим як фактом не буду. Просто чекаю Карпати у першій шістці за підсумками першої частини чемпіонату і в зоні єврокубків за підсумками сезону. Серйозні ж люди заявили! Чекаю і бажаю успіху! Львів Карпати вперед!