21 листопада 2017 19:13

Legioneros. Зозуля - бомбардир "Альбасете", Ротань снова вне игры

Повертаємось до огляду ігрових досягнень наших #Legioneros. Остання міжнародна пауза цього року закінчилась, а це означає, що наші співвітчизники знову підкорювали європейські, і не тільки європейські, чемпіонати. На жаль, цей тиждень видався не надто результативним. Промовчали усі, окрім Романа Зозулі.


Німеччина

Стрімке падіння у Боруссії. Ще не так давно шершні перебували на чолі чемпіонату, а зараз вже опустились на п’яту сходинку. Цього вікенду дортмундці знову програли. На цей раз сильнішим за команду Ярмоленка виявився Штутгарт. До речі, Андрій провів на полі усі 90 хвилин. Значно кращі справи у Шальке та Євгена Коноплянки. Українець став одним із кращих гравців матчу, заробив пенальті, та віддав асист.



Греція

Для українських греків цей тур став одним із найгірших. Це не стільки стосується конкретно виступів наших футболістів скільки кількості проведенего ними часу на футбольному полі. 97 хвилин на трьох відіграли Шахов, Будник та Селін. Зрозуміло, що при такій ситуації вимагати якихось результативних дій можна було хіба що від екс-нападника Ворскли. Але Будник голами не відзначався.



Чехія

Знову поза грою залишився Руслан Ротань. Можливо, головний тренер Славії приберіг досвідченого футболіста на матч Ліги Європи. Це не стосується Едуарда Соболя, який є одним із кращих гравців своєї команди у цьому сезоні. Славія провела більш ніж вдалу репетицію перед єврокубками – розгром Дукли 5:0.



Хорватія

Іван Матяж, який впродовж усієї літньо-осінньої частини сезону був незмінним гравцем стартового складу у цьому турі залишився в запасі. Інший українець – Дмитро Льопа відіграв 65 хвилин в матчі свого Осієка із Цибальєю, але відзначився лише попередженням.



Бельгія

Велика кількість українців в чемпіонаті Бельгії значно підвищує ймовірність очних протистоянь наших #Legioneros. Саме таким став цей тур. Відразу три наші співвітчизники одночасно перебували на полі в матчі Кортрейка та Сент-Трюйдена. Сильнішою виявилась команда Макаренка і Будківського. Продовжує своє сходження Генк Малиновського. У цьому турі Руслан і команда перемогли Зульте-Варегем 1:0. Відіграв свою кількість ігрових хвилин і Роман Яремчук у Генті, та на відміну від попереднього туру – безрезультативно.



Польща

В сусідній Польщі теж зійшлись наші хлопці в поєдинку. Термаліка та Ягеллонія сильнішого так і не виявили – в підсумку нулі. Лєх Володимира Костевича продовжив безвиграшну серію. Цього разу знову нічия, тепер проти Сандецьї. Олексій Дитятьєв не зміг допомогти врятувати матч Краковії. Хоча, реально допомогти шансів у захисника і не було, оскільки на полі він провів аж 1 хвилину.


Болгарія

В останньому турі перед перервою на матчі збірних Лудогорець Пластуна зазнав поразки. Цього вікенду чемпіони вибачились перед власними вболівальниками розгромною перемогою над Локомотивом 3:0. Навіть осічка в попередньому турі не похитнула лідерства команди українця. +4 очки переваги у Лудогорця над другою сходинкою.



Азербайджан

1 із 3 – такий ігровий доробок українських легіонерів в Азербайджані цього тижня. Лише Дмитро Безотосний виходив на поле. Попри 2 пропущені голи кіпером його партнери забили на гол більше і здобули перемогу над Нефтчі.



Туреччина

Лише Олександр Кучер із Кайсериспором здобув перемогу цього тижня здобув три очки. Усі інші або поступались, або не грали взагалі. Перший варіант спіткав Селезньова та Рибалку, які разом із своїми клубами зазнали поразок від Касимпаши та Фенербахче. А другий варіант стосувався Блізниченка, Рибки і Бойка.



Іспанія

Роман Зозуля продовжує феєрити у складі Альбасете. Зусиллями українця команда потрохи вигрібає із крутого піке в якому перебувала від старту чемпіонату. Сам Роман завдяки забитому голу став кращим бомбардиром свого клубу. Цього тижня перемогти не вдалось, але гостьова нічия – теж хороший результат.



Білорусь

В попередні тури тут було найбільш спекотно: злива асистів, яскраві голи, звання МВП матчу. На цей раз доробки дещо скромніші і обмежуться вони виключно ігровими хвилинами. Хльобас і Нойок допомогли мінському Динамо мінімально перемогти Крумкачі. Інше Динамо, брестське, з Артемом Мілевським зіграло в нічию 1:1 із Городеєю. Усі три українці зіграли по 90 хвилин.