21 листопада 2017 19:06

Дисквалификация? Нет, не слышали

Нема нічого дивного, що у матчі «Зірка» – «Динамо» зіграв футболіст, дискваліфікований за матчі з фіксованим результатом. Ви ж, мабуть, уже читали/бачили/чули про Назара Малиновського – захисника «Зірки», який раніше прекрасно себе почував, граючи «на контору» разом із іншими талантами молодіжок «Металіста».



Чи загрожує щось у такому випадку «Зірці»? Я думаю, ні. Жоден клуб не випустить дискваліфікованого гравця на офіційний матч (якщо він реально дискваліфікований), бо отримає ТАК по голові від УЄФА, що голова може відпасти. ЯКЩО ТОЙ ГРАВЕЦЬ РЕАЛЬНО ДИСКВАЛІФІКОВАНИЙ, як то написано у рішенні Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ. Точніше, рішення ніхто не бачив – того, яке на офіційному документі. Є тільки «санкційний список» на сайті ФФУ.



А там у списку ще один гравець із системи «Зірки», теж «дискваліфікований на рік» Максим Авер’янов. Авер’янов не просто грає за U-21 «Зірки», а є її капітаном! Дискваліфікований, як думаєте? В УЄФА не знають про це? Якби ФК «Зірка» мав на руках офіційні документи від Федерації, чи випускав би він на поле Малиновського та Авер’янова? Так може документів немає? І дискваліфікація ця – бутафорія?



Поїхали далі – за «Металіст-1925» спокійнесенько заявлений воротар Денис Дьяков, він навіть основним був частину сезону. А КДК на своїй сторінці рішенням за 28.04.2017 «дискваліфікував» Дьякова на півроку. По факту ж, ніякого відсторонення не було.


Так що ж це за «дискваліфікації» такі? Вони є взагалі? Схоже, що не для всіх. А якщо апеляції подавалися, то де офіційні документи та рішення? Припиніть, ніяких апеляцій не було. Я знаю точно, що одному із відсторонених гравців «Металіста з цього списку дуже довго відмовляли у апеляції, значить і іншим повинні були відмовити.



Дуже сумніваюся, що КДК взагалі виносив реальні рішення по відстороненню футболістів «Металіста». Тут же на конфлікти треба йти, приймати серйозні рішення. Це ж трохи тяжче, ніж схема «фаєр-порожній стадіон». І тяжче, ніж не бачити свинських «відмашок» на футбольному полі.


Я пам’ятаю слова Андрія Павелка, який обіцяв змінити КДК ФФУ, зробивши його більш «футбольним». Бо ж у попередньому складі були 6 юристів і аж один професіонал футболу Віктор Хлус. Була проведена вражаючи реформа, і у нинішньому складі КДК… знову 6 юристів, а з ними аж один Віталій Рева.


На службі футбольного правосуддя…