20 листопада 2017 22:56

"Динамо" U-12 стало пятым на Ateitis Cup 2017

У столиці Литви Вільнюсі завершився традиційний щорічний міжнародний дитячо-юнацький турнір Ateitis Cup 2017, який проходив з 16-го по 19-е листопада.


На ньому була представлена динамівська команда U-12 (хлопці 2006 року народження), яку очолює Павло Чередниченко.

Всього за головний приз турніру боролися 48 команд, які були розділені на 16 груп по три команди в кожній. Серед учасників значилися такі відомі клуби, як «Ювентус» (Італія), «Боруссія» (Дортмунд, Німеччина), «Ліверпуль» (Англія), «Лугано» (Швейцарія), «ХІК» (Фінляндія), «Лугано» (Швейцарія), «Хаммарбю»,«Дюршолм» (обидві - Швеція), а також багато латвійських, литовських, білоруських, естонських команд. За регламентом до наступного етапу проходили учасники, які посіли перше місце в своїх трійках. Динамівці потрапили до групи «М», разом з ними за вихід в 1/8 фіналу боролися мінська «Спарта» і «Мілан» академія (Вільнюс, Литва). Грали команди в форматі 8 польових гравців + воротар, а матчі тривали два тайми по 18 хвилин.


Детальніше про виступ своїх підопічних розповів їхній наставник Павло Чередниченко:

- Ігри проходили в манежі і на відкритому полі. У перший день ми провели три поєдинки. Спочатку з рахунком 8:0 обіграли білоруську «Спарту», потім академію «Мілана» 4:0 і з першого місця вийшли з групи. В 1/8 фіналу зустрілися з переможцем групи «N» - мінською «Зміною» і також святкували перемогу 1:0. Далі жереб нас звів з «Ліверпулем», з яким ми грали наступного дня. Основний час закінчився внічию 0:0, а в серії післяматчевих пенальті, яка складалася з трьох ударів, сильнішими виявилися англійці, хоча наші хлопці були налаштовані і психологічно підготовлені. Та, на жаль, фортуна була не на нашому боці. Після цього вимушені були боролися лише за 5-8 місця. Спершу впевнено обіграли фінський «ХІК» 3:0, а в останній ігровий день в матчі за 5-6 місце зустрілися з дортмундською «Боруссією» і святкували перемогу з таким же рахунком. Таким чином, передали привіт Андрію Ярмоленку (посміхається).

У підсумку наша команда не програла жодного з шести матчів, забила найбільше м'ячів на турнірі - 19 - і не пропустила жодного в свої ворота, але змушена була задовольнитися лише п'ятим місцем. Переможцем же став «Ювентус», який в серії пенальті виграв у «Лугано».

Безумовно, будь-який міжнародний турнір дуже корисний, цим змаганням я залишився задоволений. Підбір команд-учасниць був, дійсно, дуже сильним, представлено багато топ-клубів, які на слуху у Європі. Діти отримали дуже багато цінного досвіду, а ми, тренери, - поживу для роздумів. Турнір показав, що ми працюємо в правильному напрямку: і в технічному, і в тактичному, і в психологічному аспектах жодному супернику ми не поступалися, а в деяких моментах і перевершували їх. Хотілося б виїжджати на такі міжнародні змагання якомога частіше. Дякую організаторам за запрошення, а керівництву нашого клубу - за можливість взяти участь.