15 листопада 2017 18:14
2

Вы скажите, а мы подумаем, господин президент ФФУ!

Костянтин Андрiюк



Завод з виготовлення штучних полів. Фото ФБ - ФФУ


Два куми. Фото ФБ - ФФУ


"Збірна по-новому" — головний тренер Андрій Шевченко та його тренерський штаб збірної України надалі працюватимуть із пониженням заробітної платні. Президент ФФУ на вихідних зробив цікаву заяву. Ну як заяву, фактично Павелко зробив її чужими вустами. Це притаманно стилю нинішнього очільника нашого футболу. Чужими руками він, наприклад, знімає непотрібних йому голів обласних федерацій і робить багато чого іншого.


Але факт є фактом — інформація одразу стала новиною. А мені згадався на цю тему цікавий і доволі повчальний анекдот:

Вибори сільського голови в сільраді. Зала переповнена, гамір, суперечки. Хтось пропонує Фомича. Всі погоджуються, норм чолов’яга, роботящий, непитущий. Всі "за" і раптом голос старого Кузьмича з галерки: "А ви знаєте, що батько Фомича служив в СС?". Паніка, крики: "Як? Що? Ганьба!" І тут хтось несміливо: "Стійте! Фомич, же з дитбудинку. Він же від народження – сирота". Кузьмич задоволено: "Я сказав, а ви думайте!"


От і я думаю, для чого це говорить Андрій Павелко. Ніякої зарплатні ані Шевченка, ані його славетного тренерського штабу, не спроможного навіть вийти в плей-офф відбору до ЧС-2018, ми в очі не бачили. Від самісінького моменту підписання це так звана комерційна таємниця.


Я так міркую, ну не стане ж Павелко реагувати на ті критичні статті в Інтернеті після провалу збірної. Ну не рівень це боса всього українського футболу.


Можливо, Павелко вкинув цю так звану новину з метою заспокоїти народні маси? Це вже ближче до правди, але дивує інше. Невже керівник ФФУ і досі вважає, що футбольні вболівальники і фани збірної — це люди винятково глибокого пенсійного віку? І не всі з них, а ті, хто досі живе спогадами СРСР, коли зомбоване населення було свято переконане: все що їм сказали "по телевізору" диктори програми "Час", є правдою і нічим іншим окрім правди. Бо решта вболівальників можуть сміливо поставити ряд запитань на тему цієї новини:


— Якими є чинні контракти головного тренера збірної України та його тренерського штабу?


— На скільки конкретно зменшилася ЗП тренерського штабу збірної?


— Якщо Андрій Шевченко отримував ЗП від ФФУ, наприклад, один мільйон євро на рік, а після заяви Павелка почав отримувати 999 999 євро, то це можна вважати зниженням ЗП?


— А чи не з’явилася раптом у тренерського штабу збірної додаткова премія на ту саму суму?


— На що витрачаються гроші українського футболу, якщо його керівники не називають нам жодної цифри?


Для Андрія Павелка подібні словесні ходи не є чимось новим. Ось, приміром, його велике інтерв'ю, де я прямо запитував про деталі контракту Колліни. Все, що мені вдалося, це почути, що зарплата Колліни... зменшилася.


— Порівняно з минулим президентом ФФУ – Коньковим – зарплата Колліни збільшилась чи зменшилась?


— Зменшилася. Це не ті цифри, які озвучують для преси. Одразу кажу. Справді, іноземний фахівець — це дороге задоволення. Ми бачимо це і за тренерським цехом, і за менеджментом, якого залучаємо у нас працювати. Якщо це хороший фахівець, іноземець, він не коштуватиме як середній фахівець в Україні.


І так далі, і тому подібне...


Колліна офіційно — пішов/не пішов? Президент ФФУ, виявляється, радить нам дочекатися... офіційної заяви.


Офіційна графологічна експертиза встановила фальшивий підпис голови комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Геннадія Прокоповича під протоколом Комітету ФФУ про заборону матчу 1/4 фіналу Кубка України "Полтава" — "Шахтар". Андрій Павелко обіцяє все перевірити. Перевіряє щоправда й досі. Головне — сказати, пообіцяти, вкласти людям у вуха те, що вони хочуть чи їм слід почути на той момент.


У другої за рангом людини ФФУ — Вадима Костюченка — виявлено фальшивий диплом із беззаперечними доказами. Давайте дочекаємося правового рішення, каже нам очільник ФФУ і не відсторонює з посади свого підлеглого, як це зробив би президент ФФ у будь-якій цивілізованій країні.


Як Павелко покриває фальшиводипломника Костюченка дивіться на 5:32.


У фінансовій діяльності ФФУ, виявляється, від 11 березня 2016 була впроваджена система електронних закупівель "ProZorro". Але то нічого, що відтоді ФФУ не провела жодної закупівлі через "ProZorro". Президент ФФУ це наразі не коментує, він мабуть чекає офіційної заяви.



Андрій Павелко обіцяє що в ФФУ все буде ProZorro


Проаналізувавши все вищезазначене, я роблю висновок: на чолі ФФУ стоять популісти, які зацікавлені лише в одному — пересмикуванні фактів, "забалакуванні" преси та незрозумілих фінансових оборудках, деталі яких недосяжні ані журналістам, ані простим вболівальникам.


От я сказав, а ви думайте!


І спробуйте тепер ви мої твердження спростувати.

Так это у нас нормальная практика, не только в ффу - в любом руководящем органе
Как же мне хочется увидеть "вынос тела" (с) и именно как в фильме "Золотой теленок! !!!