14 листопада 2017 17:37

Ромео ВЕНДЛЕР: "Приглашение Хацкевича меня очень порадовало, ведь это честь работать в клубе с такой успешной историей и традициями"

Старший тренер академічних груп ДЮФШ «Динамо» (Київ) Ромео Вендлер, який приступив до роботи в динамівській академії влітку цього року, розповів про те, як отримав пропозицію працювати в «Динамо», і про свої завдання.

- Пропозицію працювати у ФК «Динамо» (Київ) я отримав влітку цього року безпосередньо від головного тренера команди Олександра Хацкевича, якого знаю вже дуже давно, ще з тих часів, коли він проходив стажування у мюнхенській «Баварії». Його запрошення мене дуже потішило, адже це честь працювати у клубі з такою успішною історією та великими традиціями. За моїми плечима багаторічний досвід тренерської роботи в німецьких клубах, у тому числі цьогорічному учаснику групового турніру Ліги чемпіонів «Хоффенхаймі» та «Бохумі», який протягом багатьох років виступав у Бундеслізі, тож є багато напрацювань, які я би хотів впровадити, працюючи у ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського.

- Розкажіть, будь-ласка, детальніше про ті плани, які Ви би хотіли реалізувати в Академії ФК «Динамо» (Київ)?

- Оскільки я працюю зі старшими групами гравців, це саме той вік, коли тренерам необхідно акцентувати увагу не стільки на розвитку технічних якостей, скільки на тактичних навичках. Тому основними своїми завданнями в Академії ФК «Динамо» (Київ) я вважаю введення індивідуального підходу в тренуваннях, освіта й подальший розвиток гравців від 14-ти років та старше. Крім того, ми працюємо над впровадженням філософії гри зі швидким переходом від оборони до атаки й навпаки в молодіжних командах.

- За Вашого попередника Альберто Босха футболісти Академії грали за тією ж схемою, що й головна команда – таким було побажання тодішнього головного тренера «Динамо» Сергія Реброва. Наскільки це правильно, на Вашу думку?

- Я не був знайомий із ним особисто, але багато чув про його успішну роботу в «Динамо» – яскравим свідченням цього є золоті нагороди вихованців нашого клубу в усіх вікових групах ДЮФЛ, а також чемпіонство у першостях U-21 та U-19 минулого сезону! Незважаючи на те, що в мене є своє особисте бачення футболу, я повністю погоджуюся з тим, що вкрай важливо, щоб молоді гравці знайомилися з системою та виховувалися в ній з підліткового віку. Надалі це допоможе їм швидше адаптуватися у дорослому футболі на вищих рівнях.

- Влітку ви були присутні на зборі основної команди в Австрії. Що корисного почерпнули для роботи з дитячими командами?

- Перебування на зборі було дуже корисним. Це була чудова нагода ближче познайомитися з керівництвом, тренерами та гравцями, вивчити аспекти тренувального процесу, більше дізнатися про історію та традиції клубу. Це дозволило мені легше увійти в робочий процес у ДЮФШ. Я багато спілкувався з Олександром Хацкевичем щодо філософії гри та шляхів її впровадження в дитячій школі. Сподіваюся, нам вдасться досягти спільного успіху, адже для цього в Академії є всі передумови – як технічні, так і кадрові.