14 листопада 2017 13:08

Роберто МОРАЛЕС: "Если "Динамо" и "Мариуполь" не найдут взаимопонимания, нужно действовать по регламенту"

Коментатор телеканалів "Футбол 1"/"Футбол 2" Роберто Моралес поділився із FootBoom своєю думкою щодо вирішення питання із матчем "Маріуполь" - "Динамо", який не було зіграно через побоювання киян за свою безпеку.


- Роберто, минулого тижня дуже активно обговорювалась ініціатива "Динамо" стосовно того, щоб поєдинок проти "Маріуполя" все ж таки був зіграний. Було проведено опитування серед клубів УПЛ. А що ви думаєте стосовно цієї історії?

- Я вважаю, що опитування клубів у конфліктній ситуації, де задіяні два клуби – не має ніякого сенсу. Наприклад, хтось когось звинувачує у побутовому злочині. А давайте сусідів опитаємо! Це хороший хлопець чи, навпаки, так і треба було у нього щось вкрасти. Він негідник, мерзотник та сволота!

Тут можуть сказати: "А давайте вболівальників опитаємо!". Це – популізм, який немає жодного відношення до проведення чи не проведення цього матчу.


- На ваш погляд, який оптимальний варіант вирішення даного питання?

- Варіант тільки один – згідно регламенту. Я не виступаю за те, щоб обов’язково покарати чи ні. Очевидна ситуація, де два клуби не знаходять порозумінь, а якщо не знаходять, то роби за регламентом. Я не бачу інших адекватних варіантів, як вчинити згідно до регламенту. Звісно, погано, що матч не відбувся, але що з цим поробиш? Ні в якому разі не можна створювати прецедент, де все можна переносити. Наступного разу, умовний "Верес" скаже: "Я грати не хочу". Потім він передумає: "А тепер хочу. Давайте грати, коли я захочу". Тоді не буде ніякого календарю.


- Ваш прогноз, як вирішиться ця ситуація, та коли буде поставлена крапка?

- Нізащо не буду цього прогнозувати. Пам’ятаєте легендарну фразу Віктора Прокопенка "Не шукайте логіки в футболі" – вона не правильна. В футболі є логіка, не шукайте логіки в українському футболі! Ось цього я нізащо не буду робити.