14 листопада 2017 00:10

Георгий БУЩАН: "Нужно просто набирать свои очки, а ехать и бояться "Зирку" - это странно"

Воротар «Динамо» Георгій Бущан розповів про те, як провів паузу, пов'язану з матчами збірних, а також про підготовку нашої команди до виїзного поєдинку проти «Зірки» з Кропивницького:

- Після минулого матчу чемпіонату України з «Ворсклою» тренери дали дам три вихідних. Я провів цей час з сім'єю і відсипався. Був період, коли за 21 день ми провели сім ігор і жили в режимі заїзд-гра-відновлення, і так по колу протягом тривалого часу. Було важко, адже весь цей час у нас не було жодного вихідного.

- Напевно, в таких обставинах складно не лише фізично, а й психологічно?

- Якщо ти постійно тримаєш себе в тонусі, то фізично відчуваєш себе більш-менш добре, лише не висипаєшся. А ось психологічно, дійсно, втомлюєшся більше - від переїздів, перельотів, які дають про себе знати.

- Як готуєтеся до наступного поєдинку проти «Зірки»?

- Цілеспрямовану підготовку почали з понеділка. Йде звичайний тренувальний процес, добре, що якраз є тижневий цикл, можна нормально попрацювати на заняттях, а не лише відновлюватися. Тож звично готуємося до наступних чотирьох виїзних зустрічей.

- Минулого сезону «Динамо» з «Зіркою» на виїзді зіграло невдало, поступившись 0:2. З якими почуттями поїдете в Кропивницького цього разу?

- Нічого особливого не відчуваю. Злості на них немає, тому що в Києві ми виграли. Потрібно просто набирати свої очки, а їхати і боятися «Зірку» - дивно. Ми налаштовані на перемогу, як і в будь-якому матчі - не важливо, яка команда нам протистоїть. Просто до кропивничан потрібно поставитися серйозно і мати на увазі, що у них вдома грати важко. На їхні матчі приходить багато вболівальників, а поле не в дуже хорошому стані, тому що вони на ньому і тренуються, і грають. Та й погода в цю пору року така, що важко що-небудь передбачити.

- У складі «Зірки» грають колишні динамівці Полегенько і Фаворов...

- Наші хлопці є майже в кожній команді Прем'єр-ліги. У цьому сезоні спостерігається така тенденція, що наші нас якраз і карають. Сподіваюся, на «Зірці» вона і закінчиться.