11 листопада 2017 18:03

Сергей МЯКУШКО: "После матча получил сообщение от Гладкого, чтобы не опаздывал на утреннюю тренировку

Хавбек львівських «Карпат» дебютував за національну збірну України у товариському поєдинку протии Словаччини. На 89-ій хвилині матчу замість Євгена Коноплянки, автора другого голу у ворота словаків, на полі з’явився Сергій Мякушко, персона якого миттєво зірвала овації «Арени Львів». Інформаційний центр ФК «Карпати» поспілкувався з Сергієм, де він поділився першими емоціями після дебюту тарозповів як його вітали одноклубники.


– Всім дякую за привітання. Радий, що зміг дебютувати у збірній України в такому чудовому місті як Львів. У нас сьогодні була прекрасна підтримка від вболівальників. Виходити на поле із заповненими трибунами надзвичайно приємно. Хочу віддячити львівським фанам за підтримку своєю грою в «Карпатах». Дебют можна назвати вдалим, адже перемогла команда, а це найголовніше. Також хочеться подякувати тренерському штабу за довіру.


– Зізнавайся, сильно хвилювався перед виходом на поле?
– Спортивне хвилювання присутнє завжди. Такі емоції можуть або заважати футболісту, або ж навпаки додавати сил та мотивації. Особисто я завжди відчуваю останнє.


– Які настанови отримав від тренерів перед дебютом?
– Рауль Ріанчо сказав, щоб я уважно грав при кутових ударах та в обороні. У цілому, ми були добре підготованими до цього матчу. Команда зналачого вимагає тренерський штаб як діяти проти збірної Словаччини.


– На «Арені Львів» у тебе була особиста підтримка не тільки в обличчі вболівальників «Карпат», а й партнерів по «зелено-білій» команді...
– Насправді, було надзвичайно приємно. Хочу ще раз усім подякувати за хороші слова та прекрасну підтримку.


– Кількома днями раніше Артем Федецький сказав, що здогадується яку ти пісню обереш для посвяти в збірники. Про що саме він говорив?
– Артем думав, що я співатиму сам і виконаю саундтрек із фільму «Діамантова рука». Напевно так би і сталось, якби я співав один. Запропонував цю пісню Коломойцю, але Юра мабуть подумав, що потрібно буде не тільки співати, а ще й танцювати як у фільмі. Тому вирішили обрати щось інше.


– Як сам оціниш свій дебют, взаємодію з партнерами?
– Було не так багато часу, щоби зараз детально про це говорити. Звичайно, я старався та віддавав на полі всі сили, щоби максимально допомогти команді за той невеликий проміжок часу.


– З яким настроєм та емоціями повертаєшся до розташування «Карпат»?
– Після гри отримав повідомлення від Саші Гладкого, що о 9:40 ранку потрібно бути на базі (усміхається). Тому, пакую валізи та готуюсь до тренування з «Карпатами».


– У команди зараз досить насичений графік, по кілька тренувань в день...
– Для мене навпаки краще, коли більша кількість занять. Люблю знаходитись всередині команди, разом з хлопцями. У нас дуже хороший колектив, тому завжди приємно проводити з ними час, спілкуватись. Насправді, вже скучив за всіма, тому хочу якнайшвидше повернутись в команду.


– Над збірниками хлопці якось по-особливому жартують?
– По-різному буває, навіть всього не перерахуєш та не згадаєш (сміється). Чесно кажучи, вони мене дуже підтримували. Хочу хлопцям ще раз подякувати, адже також завдяки їм я потрапив до збірної України.


– В одному зі своїх інтерв’ю Фернандо Тіссоне сказав, що у колі карпатівських легіонерів тебе кличуть «Святим Мякою»...
– Вперше чую (усміхається). Можливо, це вони між собою так спілкуються.