9 листопада 2017 10:51

Сегодня празднует день рождения легендарный диктор "Динамо", отработавший в клубе 55 лет

Сьогодні багаторічний диктор на домашніх матчах «Динамо» Олена Христофорівна Гуц святкує День народження!

Її голос був чудово знайомий багатьом поколінням столичних шанувальників футболу. «Шановні глядачі, дорогі кияни та гості столиці...», - такими словами традиційно вітала глядачів Олена Христофорівна, у відповідь отримуючи оплески. У 1960 році, тільки завершивши блискучу кар'єру спортсменки-гімнастки, Олена Гуц провела свій перший матч за участю «Динамо», й із того часу незмінно виконувала таку важливу та відповідальну роботу – інформувати про події глядачів та учасників гри – більше п'яти десятиліть!

Сьогодні Олена Гуц на заслуженому відпочинку. Ми зателефонували іменинниці, щоб привітати її зі святом і дізнатися, чим вона зараз займається:

- Дякую за вітання. У мене все в порядку, живу, як усі люди, настрій святковий - готуюся відзначати День народження. Здоров'я іноді краще, іноді гірше, але я ставлюся до цього, як слід. Щороку отримую багато поздоровлень не лише з різних міст, а й з різних країн. Звісно, збираюся піти в рідний клуб, який на все життя залишиться для мене найдорожчим. Поп'ємо чай разом з колективом. Нас, «листопадівців», в «Динамо» дуже багато: це і Олег Блохін, і Володимир Веремєєв, у якого був День народження вчора, і Віктор Матвієнко, і Олександр Бойко, і багато інших хлопців. Звичайно, ми підтримуємо зв'язок і завжди вітаємо один одного з іменинами. Я вже «старійшина», а вони всі для мене, як члени сім'ї, рідні люди - все-таки, ми більше, ніж півстоліття один одного знаємо і спілкуємося. Бачимося на зустрічах - як радісних, так і сумних, словом, завжди разом з «золотою» командою. Диктором в «Динамо» я пропрацювала 55 років. Пишаюся тим, що в нашому клубі ветеранів, я єдина жінка серед понад 100 чоловіків-футболістів.

- Чи продовжуєте стежити за матчами «Динамо»?

- Звичайно, а як же! Коли нормально себе почуваю, і на вулиці не холодно, відвідую домашні матчі на НСК «Олімпійський». У мене завжди є два квитки, якщо не йду я, ходить син. Цікавлюся всім, що відбувається в клубі і українському спорті в цілому. З ранку я завжди знаю всі новини про команду з газети «Спорт-Експрес», переживаю усі досягнення і невдачі «Динамо».

У цей святковий день хочеться побажати іменинниці міцного здоров'я, чудового настрою, благополуччя, сил, довгих років щасливого і змістовного життя! Нехай енергія, що йде від вас, ніколи не вичерпується!

Колектив ФК «Динамо» (Київ)