31 жовтня 2017 14:14
4

Армия дала 37 млн гривен на проект реконструкции киевского стадиона ЦСКА

Центральний спортивний клуб Збройних сил України Міністерства оборони 21 вересня за результатами тендеру замовив ТОВ «Інститут Харківпроект» розробки проектно-кошторисної документації для реконструкції стадіону в Києві за 36,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Нині збудований у 1965 році стадіон ЦСКА по проспекту Повітрофлотському, 6 є аварійним. Цьогоріч на його реконструкцію загалом виділили 70,00 млн грн.

До кінця 2018 року запроектують реконструкцію трибун на 20 тис місць із навісом, центральної легкоатлетичної арени, розминочно-тренувальної зони та секторів метань.

Передбачать влаштування VIP-лож із туалетами і рестораном, медіа-трибуни, телестудій, освітлення, табло, електронної рекламної доріжки, майданчиків для телекамер і камер фотофінішу, місць і туалетів для інвалідів, вестибюлів з туалетами і кіосками, ліфтів, скайбоксів, відеоспостереження, музею ЦСК ЗСУ, кафе, тренажерних залів, роздягалень з душовими і туалетами, обладнаного приміщення допінг-контролю, кімнат суддів із душовими і туалетами, залів для нарад і прес-конференцій, медичного кабінету, офісних, кризових, технічних і складських приміщень, гаражів, огорожі з турнікетами та воротами, системи моніторингу надзвичайних ситуацій, газової котельні, підземного багаторівневого паркінгу тощо.

Крім того, врахують заміну дренажної системи і трав’яного покрову, а також обладнання футбольного поля системою обігріву та автоматичного поливу.
Сумма очень смешная для заявленного 20-ти тысячника, этого не хватит даже на половину заявленных работ. Не понятно откуда там такая вместимость возьмется, сейчас заявлено 12 тысяч.
Стадион должен жить, но не лучше бы было там всё снести и построить новую современную арену, а не пытаться штукатурить древние развалины за минимальные средства?
Сховати
Умник, так это сумма на проект, а не на работы.
Где вторая центральная трибуна? За воротами ничего не видно. Хорошо было бы ещё вернуть клуб ЦСКА Киев, чтобы арена не пустовала.
Створення глибоко модернізованого стадіону в Києві - лише всім на користь. А могли б остаточно знищити стадіон, знаю, що такі плани були.