31 жовтня 2017 13:26

Василий КАРДАШ: "Говорят, что если бы не продали Ярмоленко, было бы иначе. Но хорошие команды не должны зависеть от одного футболиста"

Про ситуацію в нашому чемпіонаті «Вголос» розпитав у відомого в минулому футболіста Василя Кардаша.


«Шахтар» не зміг обіграти «Сталь», а «Динамо» – «Карпати». Можна сказати, що чемпіонат вирівнявся і наші гранди уже не так попереду інших команд, як це було кілька років тому?


Ні, так сказати не можна. Звісно, усім би хотілося, щоби наші команди наблизилися до рівня «Шахтаря» та «Динамо». Але зараз йдеться про збіг обставин. Ротація складу, погане налаштування, неймовірна мотивація у суперників і 100% самовіддача. З «Карпатами» завжди було складно грати. Дехто каже, що «зелено-білі» уже не ті, що раніше. Можливо, і так, але в будь-якому стані львів'яни на своєму стадіоні можуть створити кому завгодно проблеми. І я вам скажу, що нічиєю більше повинні бути задоволенні «динамівці», а не «карпатівці». Адже галичани могли забити і більше, у них були для цього моменти. «Шахтар» же вдався до ротації складу. Була присутня також недооцінка суперника. А ось «Сталь» виклалася не на 100%, а на 110 %.


В чому проблема «Динамо»?


Звісно, деякі фактори помітні збоку. Але щоби дати професійну відповідь на ваше питання, потрібно перебувати всередині команди. А так, ми можемо тільки гадати. Дехто каже, що якби не продали Ярмоленка, було би інакше. Але хороші команди не повинні залежати від одного футболіста. Свого часу так само говорили після переходу Шевченка в «Мілан». Але на його місце прийшов інший лідер. Можливо, зараз в «Динамо» наразі не має заміни Ярмоленку, але це питання часу.


«Динамо» у чемпіонаті не може виграти п'ятий матч поспіль. Як гадаєте, Олександр Хацкевич впевнено почувається на тренерському містку?


Без коментарів.


Наскільки інтригуючою є чемпіонська гонка на цьому етапі чемпіонату?


Ви бачите ж, що не тур, то якісь сенсації. Гранди втрачають очки. Тому, передчасно говорити, хто чемпіон. Уся боротьба попереду, і «Шахтар» та «Динамо» ще втрачатимуть очки. Цей сезон дуже цікавий. Ніхто б не міг подумати, що «Зоря» так погано стартує, а «Верес», навпаки – дуже впевнено. І це при тому, що рівень інших команд також суттєво впав. Немає «Дніпра», «Металіста». Не такі грізні тепер «Ворскла», «Зоря», «Чорноморець». Рівень нашого футболу дуже впав.

Олег Петренко