31 жовтня 2017 13:22
1

Михаил КОПОЛОВЕЦ: "Вы думаете, кто-то удивляется, что киевляне не выиграют пятый матч подряд? Нет, этим никого не удивишь"

Про ситуацію в нашому чемпіонаті «Вголос» розпитав у відомого в минулому футболіста Михайла Кополовця.


«Шахтар» не зміг обіграти «Сталь», а «Динамо» – «Карпати». Можна сказати, що чемпіонат вирівнявся і наші гранди уже не так попереду інших команд, як це було кілька років тому?


Чемпіонат однозначно став слабшим. Раніше ніхто і подумати не міг, що «Шахтар» може зіграти внічию зі «Сталлю». Мене насторожує, те, що на футболках усіх клубів є лого букмекерських контор. Всюди… «Зоря», виграючи з рахунком 2:0, у підсумку завершує матч внічию – 2:2. А Вернидуб, як я бачу, навіть не засмучений. Принаймні, із журналістами він спілкується весело і невимушено. «Динамо» виграє з рахунком 3:0, але у підсумку – 4:4. І це у матчі із тою ж «Зорею». Дивні такі рахунки, які важко логічно осмислити. Таке відчуття, що хтось грає в букмекерських конторах. Багато питань стосовно гри захисників, воротарів. Так, можливо, у них такий низький рівень. Але все одно – це усе дивно. Повторюю, є підозра, що дивним рахункам у футболі завдячуємо букмекерам.


В чому проблема «Динамо»?


Ще рік тому говорив, що тепер «Динамо» є посередньою командою. Залишився бренд, але команди немає.


«Динамо» у чемпіонаті не може виграти п'ятий матч поспіль. Як гадаєте, Олександр Хацкевич впевнено почувається на тренерському містку?


Мені здається, що Хацкевич отримав від Суркіса карт-бланш. Ну, грає команда – добре, не виграє – нічого страшного. Зараз жоден тренер суттєво нічого не змінить. Немає матеріалу, креативних, потужних гравців. В «Динамо» – посередні гравці. Ви думаєте, хтось дивується, що кияни не виграють п'ятий матч поспіль? Та ні, цим нікого не здивуєш.


Наскільки інтригуючою є чемпіонська гонка на цьому етапі чемпіонату?


«Динамо» постійно втрачає очки, яка може бути інтрига? На мій погляд, інтриги не було ще на початку чемпіонату. Таке враження, у «Динамо» взагалі зник інтерес до чемпіонату. Раніше у цій ситуації тренера могли би звільнити або він сам подав у відставку. А зараз про це ніхто і не думає. Мені здається, є домовленість, що зараз нехай все так і залишається, а там побачимо. Ну, змінять тренера, але хто може щось покращити? Ніхто… Звісно, є в киян хороші футболісти. Але уже немає такого, що у будь-якому місті «Динамо» почувається, немов удома. Зараз «Шахтар» так не почувається.


Олег Петренко

Критику мало хто любить і сприймає адекватно. Це аксіома.Але дуже важливим є питання- хто критикує і яка мета цієї критики.Якими б болючими і гіркими не були слова критики зі сторони Й.Й.Сабо О.Б.Головко,Є.А. ЄвтушенкоО.А.Заварова вони повинні сприйматися і сприймаються адекватно нормальними вболівальниками.Ці люди заслужили це право своєю грою і тренерським досвідом. Але я навідріз відмовляюсь слухати маячню,яку несе це футбольне щеня - Кополовец.Де він грав,що здобув? Назвіть хоч один його титул або команду в якій він засвітився як тренер.Навіть Леоненко в якого розливається жовч при слові Динамо,і той може щось патякати на адресу Динамо, зрозуміло на рівні своїх незначних розумових здібностей, але аж ніяк не Кополовец.Вважаю його недолугі слововиверження зовсім нецікаві вболівальникам Динамо.