30 жовтня 2017 16:51

Игорь ЯВОРСКИЙ: "Помня о возрасте Хобленко, можно предположить, что через год-два сборная не будет иметь таких проблем с форвардом"

Один із небагатьох наших центрфорвардів, хто привертає до себе увагу з позитивного боку.

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Нападника «Чорноморця» характеризує експерт Ігор Яворський:

Характеристика. Футболіст, який виступає на «дефіцитній» для сучасного футболу України позиції — центрфорварда. Один із небагатьох вітчизняних гравців у даному амплуа, хто привертає до себе увагу з позитивного боку.

«Плюси» в грі. Хороша спортивна агресія. Швидкість. Голеве чуття. Гра головою. Хобленко не боїться йти в обвідку, має відчуття моменту, добре працює корпусом.

«Мінуси» в грі. Зловживання індивідуальними діями.

Перспективи. Олексій, виступаючи за команду з низів турнірної таблиці, провів уже чотири голи в Чемпіонаті. Думаю, грай він за лідера, відзначався би ще частіше… Бажаю одеситові продовжити в набраному темпі: пам’ятаючи про його вік, можна передбачити, що за рік-два національна збірна не матиме таких проблем із амплуа центрального нападника, як сьогодні.