27 жовтня 2017 20:19

Новый президент "Десны": "Первоочередная задача - выход в Премьер-лигу"

Президент Десни Володимир Левін дав перше інтерв'ю на новій посаді.


– Володимир Ілліч, в першу чергу, вітаємо вас з придбанням одного з найперспективніших клубів України. Як ми знаємо, ви берете активну участь у популяризації масового спорту, будуєте футбольні майданчики і допомагаєте талановитим дітям. Розкажіть, як ви прийшли до рішення очолити Десну?

– Для мене, як для батька, завжди на першому місці стоїть виховання дітей. Спорт, особливо такий популярний як футбол – це найкращий спосіб навчання таким важливим принципам, як дисципліна, здоровий спосіб життя і сила духу.

Також футбол – це прекрасний спосіб психологічного розвантаження в цей непростий для України час. Спорт дає можливість відволіктися і отримати задоволення від якісної гри, тим самим роблячи людей хоч трішки, але щасливішим. І якщо в моїх силах зробити добро людям, то я обов’язково докладу всіх зусиль.

Третій фактор – це боротьба з несправедливістю. Всім відома та кричуща ситуація, яка влітку сталася з Десною, коли представники олігархічних груп не пустили клуб в Прем’єр-лігу всупереч прекрасним спортивним результатам. Тому я планую докласти всіх зусиль, щоб виправити цю несправедливість.

– Ви активно займаєтеся бізнесом і політикою, чому вирішили зайнятися і професійним спортом?

– Спорт з самого дитинства зіграв важливу роль для формування мене як особистості. Завдяки йому я придбав ті якості, які допомогли мені досягти успіху в бізнесі і політиці. Тепер мій професійний досвід допоможе віддати борг спорту, продовживши ланцюжок добрих справ. Упевнений, що через розвиток футболу на Чернігівщині я зможу докласти свою руку до виховання нових гідних членів суспільства.

– Напевно у вас була можливість зайнятися розвитком будь-якого іншого клубу, або навіть виду спорту. Виходячи з цього, чому футбол і чому саме Десна?

– Футбол – найпопулярніший вид спорту в світі, який особливо люблять діти. Саме за рахунок його масштабності він може дати найбільший ефект для правильного виховання дітей і формування правильних життєвих пріоритетів у нового покоління.

Чернігівську Десну я вибрав не випадково. Я вже досить давно придивлявся до кількох клубів, але тут збіглося кілька чинників: моя любов до Чернігова, виявлена до Десни несправедливість і харизма, яка є у цього клубу.

– Як вам вдалося очолити один з найперспективніших клубів України?

– Як я вже сказав, я дуже люблю це місто. Мене з ним багато що пов’язує протягом довгих років. Вже більше 10 років мої компанії представлені в Чернігівській області. Власне тому мене і зацікавив футбольний клуб Десна, адже Чернігів для мене по суті став рідним містом. Після тривалих переговорів з минулими власниками клубу, які для мене закінчилися з успіхом, у мене і вийшло очолити футбольний клуб Десна.

– Уже встигли познайомитися з колективом, гравцями, головним тренером?

– Перше знайомство було дуже цікаве, я приїхав під кінець матчу Арсенал – Десна, коли наш гравець не реалізував 11-метровий удар. Мені було дуже прикро, я відразу ж запросив головного тренера і директора команди і ми детально з ними поговорили. Але скажу відверто, у мене було вже кілька зустрічей і насправді підхід тренера до роботи з командою мені дуже сподобався, вважаю, що він професіонал. А ось зустріч з гравцями буде вже найближчим часом, напевно, вже після важливого матчу з Полтавою. До речі, користуючись нагодою, вітаю команду з перемогою в Івано-Франківську і, надіємося, Десна продовжить успішні виступи в Кубку України.


– Які перші кроки будете робити на новій посаді, і які завдання стоятимуть перед командою?

– На першому етапі першочерговим завданням я ставлю потрапляння в УПЛ і, звісно, успішний і результативний виступ в елітному дивізіоні. Рівень команди вже давно дійшов до моменту, коли потрібно йти вище. Це важливо для всіх уболівальників і юних гравців Чернігова. Люди повинні бачити, що є чесна можливість зростання при докладанні достатніх зусиль. Що стосується перших кроків, то це успішне закінчення осінньої частини сезону і підготовка до міжсезоння. Попереду важливий етап, коли треба зберегти команду, підготувати її до початку весняної частини сезону і визначитися разом з тренером зі складом, який буде грати навесні.

– Олексій Чеботарьов підняв планку клубу дуже високо – реконструкція стадіону, якісні гравці і розвиток дитячо-юнацького футболу. Чи продовжить команда розвиток в цьому плані?

-Я зроблю все, що в моїх силах для продовження розвитку клубу і чернігівського спорту в цілому. Патріотичне виховання молоді та заохочення здорового способу життя має бути на першому плані, тому моє завдання, як президента клубу, не тільки успішний результат команди, а і сприяння тому, щоб найпопулярніший вид спорту в Україні став і найдоступнішим. Молодь повинна грати в футбол, а не ходити по підворіттях. Замість того, щоб взяти пляшку пива, краще взяти м’яч. Це принесе більше користі не тільки людині, а й всьому суспільству.

– Цікава ваша оцінка історії минулого сезону, коли Десна в чесній боротьбі завоювала путівку в УПЛ, але чиновники федерації футболу вирішили не допускати сіверян до елітного дивізіону. Що ви думаєте з цього приводу?

– Якщо чесно, в цій історії до сих пір немає повної ясності. Федерація футболу так і не дала детальну інформацію з цього питання. Але поміркуйте самі, коли практично всі тренери Першої ліги, а це справжні професіонали своєї справи, підтримали Десну, то яким словом можна назвати дії федерації, в результаті чого Десна не потрапила в УПЛ? Як назвати тих чиновників або точніше представників олігархічних груп, які принесли свої договірні поняття в чесну гру футбол? Справжній спорт – неупереджений. Аналізуючи цю історію і голосування, хочу віддати належне професіоналізму та сказати спасибі представникам Динамо і Олімпіка за чесну позицію і підтримку Десни. Прикро, що об’єктивність в даному випадку є винятком. Але я впевнений, що в цьому сезоні ми відновимо справедливість.