12 жовтня 2017 21:09
7

"Сафиуллин держал часы Брагина. Мы поняли - случилось что-то страшное". Орбу про убийство президента "Шахтера"

Екс-хавбек Шахтаря та збірної України 90-х Геннадiй Орбу розповIв проте, як загинув минулий президент клубу Ахать Брагiн.


Про 15 жовтня 1995 року


– Увесь Донецьк пам'ятає. Ми приймали Таврію, але я в той день не грав. Сидів на трибуні, відбуваючи дискваліфікацію за перебір жовтих карток. Тільки сіли, арбітр дав свисток, зіграли 2-3 хвилини – і вибух. Ми одразу не відчули – тільки побачили дим. Вболівальників, на щастя, було малувато, адже кількома днями раніше Шахтар грав із Брюгге в Кубку кубків. Ось тоді прийшов повний стадіон.


Матч не зупинявся до того моменту, поки люди не вибігли на поле. Коли ж арбітр зупинив гру, ми зібралися у роздягальні і ще не знали, що трапилось. Не знали, поки до нас не зайшов Равіль Сафіуллін, перший віце-президент Шахтаря. У руках Сафіуллін тримав годинник Брагіна. Ми зрозуміли: сталося щось страшне. "Президент загинув", – сказав він. Команда роз'їхалася по домах. До слова, інспектором того матчу був легендарний Євген Лемешко.


Про Брагiна


– Коли Брагін тільки-но став президентом клубу, то викликав кожного футболіста команди поокремо – щоб познайомитись. Вдруге я його побачив, коли Шахтар грав із Лінфілдом у Кубку кубків. Словом, із ним ми не так спілкувалися, як із Рінатом Леонідовичем.


Про бандитськi розбiркы в Донецьку в 90-х


– Ми на це не звертали увагу. База, дім, виїзди, заїзди – жили своїм життям. Звичайно, що читали у кримінальній хроніці – там щось сталося, там, там… Але були зосереджені на футболі, на тренувальному процесі, на матчах. Страшні речі проходили повз нас.

Да уже столько статей было про Кобзона, который приезжал к Брагину и уговаривал того впустить на Донбасс деньги "тверских2, а по сути - эфэсбэшное бабло, на "взаимовыгодных условиях". Брагин отказался, а Ахметов согласился, и в итоге фактически повторился сценарий Крестного отца, когда Турок Солоццо покушается на Вито Корлеоне, не желающего ввязываться в наркоту, надеясь после убийства все-таки договориться с Сонни. В нашем же случае очевидно, что с Ахметовым договорились еще до убийства Брагина.
у меня информация якобы ахметка вышол в туалет.
Сховати
vk,рыжий сказал, что хочет прогуляться и шел на стадион пешком, следовательно немного «опоздал»...
А самое интересное то, что вся местная верхушка была на этом матче, кроме Ахметова, который до этого тоже ходил на каждый матч. Совпадение? Не думаю!
Сховати
Парамон, я слышал, что вся верхушка в этот день оптом опоздала на 10 минут . Все были в курсе.
Верхушка как раз опоздала, а Ахметов вообще не приехал.
Парамон, ахметка тоді керував особистою охороною Ахатя.